Helgens store mopedløp

Lørdag er det klart for alle mopedentusiasters store årlige happening. Da kjøres Stram Vaier i Skjeberg i Østfold.

Publisert Sist oppdatert

Stram Vaier er en årlig orgie i blå totakts-røyk, bygdeoriginaler og gamle mopeder. Arrangør er Søndre Skjeberg Motor Klubb, og løpet startet i det små like etter årtusenskiftet.

Siden den gang har det bare ballet på seg, og på lørdagens løp starter det trolig mellom 600 og 700 mopedentusiaster i alle aldere.

Fast løype
Det kjøres den samme ruten på drøye 60 kilometer på små veier i indre Østfold hvert år.

Navnet Stram Vaier kommer selvsagt av at det stort sett kjøres med full gass hele tiden. Det er tross alt begrenset med effekt og fartsressurser i en gammel moped, selv om enkelte av deltagerne har skremt imponerende mye effekt ut av de små 50 kubikks motorene.

Mopedene som deltar i løpet skal i utgangspunktet være eldre enn 1980-modeller. Dette kravet fravikes så lenge det er en mopedmodell hvor produksjonen startet før 1980, men hvor produksjonen fortsatte inn på 80-tallet.

Løpet arrangeres alltid den første lørdagen i september, og er uten værforbehold.

Påmelding kan gjøres på stedet eller via nettsiden ssmk.nu som er hjemmesiden til arrangøren.

Bilforlaget deltar i år for første gang med tre mopedister. Kjøretøyene som skal delta i løpet består av en Tempo Corvette, en Tempo Panter, samt en trehjuls Monark Crescent type MCB 1189.

Under mottoet «Vi gjør MopedLivet vanskeligere» er kjøretøyene satt i førsteklasses stand på vårt nyopprettede Moppenomen mopedverksted rigget på hemmelig sted.

Du kan følge oss på BilNorge.no.

Stram Vaier the movie (trailer) from Morten Pettersen on Vimeo.

Powered by Labrador CMS