Her er BMW 2-serie Gran Coupe

BMW fyller enda et hull i modellutvalget. Nå kommer 2-serie Gran Coupe.

Publisert Sist oppdatert

BMW Group lanserer historiens første BMW 2-serie Gran Coupe. Den første forsmaken kom allerede i mars, mens vi publiserte spionbilder i februar. Verdenspremieren legges til Los Angeles Auto Show i november, mens bilen vil være på veiene i fra mars 2020.

Helt nye BMW 2-serie Gran Coupe føyer seg inn i rekken av modellanseringer i nye segmenter fra BMW Group de siste årene.

Nye BMW 2-serie bygger videre på siste generasjon BMW 1-serie som nylig er lansert. Formspråket med skarpe og rene linjer, lik som i de siste generasjonene av nye BMW-modeller, føres videre.

I likhet med sine firedørs coupé-søsken fra BMW 6-serien, BMW 4-serien og BMW 8-serien, har også BMW 2-serie Gran Coupe et distinkt design, med sporty linjer, rammeløse sidedører og et uttrykksfullt utseende.

BMW 2-serie Gran Coupé måler 4.526 mm i lengden, 1.800 mm i bredden, og 1.420 mm i høyden. Akselavstanden er på .2670 mm. Bagasjerommet er på 430 liter, og kan utvides ytterligere ved å slå ned de bakre setene.

Interiøret preges av den nye dashbord-designen til BMW, med mulighet for den heldigitale instrumenteringen BMW Live Cockpit Professional.

Nykommeren er også utstyrt med en rekke andre teknikk- og infotainmentløsninger som mange vil kjenne igjen fra de større søsknene i BMW-familien.

Blant tilvalgene finner vi BMW Digital Key, som gjør at du kan åpne og lukke bilen ved hjelp av mobiltelefonen, samt at bilen starter automatisk så fort du legger fra deg telefonen i bilen.

Lanseres med tre motorer
Den nye modellen lanseres først med én dieselmotor og to bensinmotorer: En tresylindret bensinmotor med 140 hestekrefter i BMW 218i, en 190 hestekrefter firesylindret dieselmotor i BMW 220d. Disse utgavene er i likhet med øvrige 2-serie-modeller forhjulsdrevet.

BMW M235i xDrive leveres med BMW Group sin kraftigste firesylindrede motor, med 306 hestekrefter under panseret. Denne modellen gjør unna 0-100 km/t på 4,9 sekunder – og ytterligere en tidel raskere med M Performance Package.

Prisene for det norske markedet vil bli kjent senere.

Powered by Labrador CMS