Adam senior

Opel skal lansere en ny Corsa mot slutten av året. Designen er inspirert av lille Adam.

Publisert

Dagens Corsa kom på markedet sommeren 2006, så den er blant de eldste medlemmene i Opel-familien og absolutt klar for et generasjonsskifte.

Corsa er blant de mest solgte bilmodeller i Europa, men i Norge er salget beskjedent sammenlignet med volumselgere som Yaris, Polo og 208. Snaue 300 Corsa ble ifølge OFV registrert i 2013, i et kompaktmarked som utgjorde drøye 18.000 biler.

Selv om denne bilen er en ny generasjon Corsa, er det uklart hvor mye den vil arve av komponenter fra forgjengeren. Men designmessig er det ingen tvil om at forbildet er den kule lillebroren, Opel Adam.

Innmaten blir også helt ny, med effektive drivlinjer som sørger for gunstige utslipp. Basismotor blir en 1,0-liters SIDI Turbo med enten 90 eller 115 hestekrefter, de samme som benyttes i Adam.

Nye Corsa får også et moderne interiør med ny senterkonsoll, nytt ratt, og mer påkostede materialer for å øke kvalitetsinntrykket.

Men den får neppe like mange variasjonsmuligheter som lillebror Adam kan skryte av.

De første bilene ventes til Norge mot slutten av året, og offisiell lansering blir trolig lagt til bilutstillingen i Paris i oktober.

Powered by Labrador CMS