Dekkskift på døra

Mange har allerede vent seg til matkasser og ferskt brød levert hjem. Neste ut er dekkskift på døra. Tidsklemma gjør at stadig flere kjøper tjenester som letter hverdagen.

Publisert

Sammen med Viking Redningstjeneste har forsikringsselskapet If startet et pilotprosjekt i Oslo og Akershus. Bilbergere kommer hjem til If-kundene og skifter fra vinter- til sommerdekk, på ønsket tidspunkt.

- Responsen har vært større enn vi regnet med. Det har faktisk vært problematisk å rekke over alle som ville ha hjelp. Flere hundre har bestilt hjelp til dekkskift på hjemmeadressen på noen få dager i de to fylkene, sier Jon Berge, informasjonsdirektør hos If.

Viking har fått utfordringen med å dekke etterspørselen.

– Mange har ikke kompetanse, utstyr, tid eller helse til å bytte dekk selv, og vi er glade for å kunne bistå med dette. Hovedvekten av bestillingene er uken etter påske, da de aller fleste har kommet hjem igjen fra påsketur, sier Fredrik Jørgensen, ansvarlig for nettverksutvikling i Viking.

– Vi er vant til perioder med ekstra stor pågang og setter på enda flere ressurser og jobber dager, kvelder og helger for å skifte dekk for If-kundene, slik at de kan gå våren trygt i møte med sommerdekk på bilen,

I fjor gjennomførte If en stor landsomfattende undersøkelse hvor 62.000 bileiere svarte på hvordan folk skifter dekk i de ulike landsdelene.

– Vi tror ikke folk i Oslo og Akershus er spesielt late, men dette er en del av en ny trend som er aller mest tydelig i hovedstadsområdet og i de store byene. Undersøkelsen fra den såkalte «Dekkutfordringen» viser at folk i dette området er aller mest interessert i å få hjelp til dekkskift. Hele 41 prosent lar dekkhotell eller verksted skifte dekk her, sier Jon Berge hos If.

Viking oppgir en pris på 799 kroner for å legge om til sommerdekk, men har du to biler tar de den andre for 499 kroner.

Du finner mer info og bestillingsskjema på Vikings hjemmesider.

Powered by Labrador CMS