Acura/Honda debuterer sportskupé

Acura er Hondas luksusmerke i USA. Men selv om RS-X debuterte i Acura innpakning er det stor sannsynlighet for at den også vil komme i Honda versjon. Men neppe til Norge.

Publisert

Miljøskånsomme krefter
Og RS-X prototypen viser hva han mener med disse uttalelsene. Bilen inneholder ny motorteknologi pakket inn i et stabilt chassis og et aerodynamisk karosseri, elementer som til sammen skal gi bilen topp ytelser. Acura har også lagt stor vekt på sikkerhet for de om bord mens de samtidig imøtegår de strengeste utslippskrav.

En helt ny 2-liters i-VTEC motor med 16 ventiler produserer 200 hester med moderat utslipp og bensinforbruk. Hondas patenterte i-VTEC system kombinerer VTEC (Variable Valve Timing and Lift Electronic Control) med det nye VTC (Variable Timing Control). Kreftene overføres til forhjulene via en tettsteget 6-trinns manuell gearkasse.

Bilens eksteriør vitner om kraft og presisjon med relativt korte overheng både foran og bak og myke linjer. Utstillingsbilen er utstyrt med 18-tommers felger med 225/45 R18 dekk. De doble frontlyktene er utstyrt med klarglass som også dekker blinklysene. Grillen er umiskjennelig Honda/Acura og det store luftinntaket i spoileren vitner om muskler. På hekken finner du elegante buer under baklukene og et stort forkrommet eksosrør stikker ut nederst.

Bøtteseter og hvite instrumenter
Interiøret bærer preg av at RS-X er en sportskupé. Du sitter godt plassert i velformede Recaro bøtteseter med maksimal sidestøtte, og fra førerplassen har du god oversikt over sports-instrumenter med hvit bakgrunn. Setene, fire i alt, har detaljer i perforert lær. Rattet er sporty og lite og gearspaken har kort gange mellom de seks trinnene.

Bilen er selvsagt utstyrt med elektrisk styrte vinduer, speil og dørlåser, og fra rattet styrer du bilens cruise control. Radio med CD-skifter og skikkelige høyttalere med sub-woofer i kofferten sørger for skikkelig musikalsk trøkk.

Klar i april
Produksjonsmodellen av RS-X skal debutere på New York utstillingen i april. Det norske avgiftssystemet vil nok gjøre bilen for dyr for salg her hjemme. Synd!

Ved introduksjonen av nye Acura RS-X fikk samtidig visepresident Tom Elliot i American Honda overrakt prisen for Årets SUV i USA – Acura MDX (Se egen artikkel).

Bilde: Acura RS-X debuterer i Detroit
Stort bilde forfra
Stort bilde bakfra
Stort bilde fra siden
Stort bilde skrå forfra
Stort bilde skrå bakfra
Bilde: Interiør
Bilde: Førermiljø
Bilde: Tom Elliot foran Acura MDX – Årets SUV i USA

Av Terje Ringen – bilnorge.no

Powered by Labrador CMS