EasyPark appen gjør det enkelt å lade elbilen

Nytt samarbeid:

Enkel lading med EasyPark

Det kan by på utfordringer å lade elbil for nybegynnere. Nå tilbyr EasyPark en enkel løsning, men vær oppmerksom på at den ikke er gratis.

Publisert

Current og EasyPark forteller i en pressemelding at de har inngått et roaming-samarbeid. Det betyr at alle offentlige elbilladere drevet av Current-systemet kan velge å aktivere roaming med EasyPark.

I dag er det snakk om flere tusen ladepunkter rundt omkring i landet, inkludert kommunale ladere i Oslo og Bergen. Det er opp til lokasjonseier å avgjøre om de ønsker å benytte seg av roaming, men avtalen vil etter alt å dømme bety at langt flere ladepunkter blir tilgjengelige for EasyParks brukere i løpet av månedene som kommer.

– Samarbeidet med Current gir våre kunder tilgang til flere tusen nye ladepunkter rundt omkring i landet, og i månedene fremover vil parkeringstilbudet i EasyPark-appen utvides betraktelig. Det er også en stor forenkling ved at man kan håndtere lading og parkering i samme app, sier Stian Holst, administrerende direktør i EasyPark.

Stian Holst, adm. dir. Easy Park

Kjent konsept fra telekom

I korte trekk betyr roamingavtalen at brukere av EasyPark-appen kan starte, stoppe og følge med på lading gjennom appen. Roaming er en løsning som allerede er kjent for mange gjennom telekombransjen.

Når du reiser utenlands er det en roamingavtale mellom ditt teleselskap og en utenlandsk aktør som gjør det mulig å benytte mobiltelefonen. Roaming mellom ladeoperatører fungerer på samme måte. Du benytter din eksisterende avtale med EasyPark for å lade, så gjør EasyPark og eieren av elbilladeren automatisk opp seg imellom. Samarbeidet mellom Current og EasyPark gir også tilgang til flere hundre nye ladepunkter i Sverige i EasyPark-appen.

Full oversikt over P- og ladeplasser i EasyPark appen

Kan avinstallere flere apper

Ladepunktene som aktiverer roaming med EasyPark vil bli synlige i samme oversikt som parkeringsplasser. Når du trenger en parkeringsplass med en elbillader, slipper du å lete i flere apper. Du kan bare åpne EasyPark-appen og finne en egnet lader. Det betyr også at du kan betale for all lading og få alle kvitteringer i samme app.

– Roamingavtalen med EasyPark er en viktig del av vårt langsiktige mål om å gjøre det enklere for alle elbilister å lade. For mange betyr dette at de kan kvitte seg med opptil flere apper, avslutter Tom Orvei, daglig leder i Current Eco AS.

Koster ekstra

Du må imidlertid være oppmerksom på at EasyPark tar betalt for å gjøre lading og parkering enklere. I appen kan du velge basispakken som gir et servicetillegg på 15 %, minimum kr 4,90 per transaksjon. Alternativt kan du velge en pakke der du betaler en fast månedspris på kr 49,- og slipper servicetillegg.

Gratisparkeringer ved f.eks. kjøpesentre er fritatt for servicegebyr.

Powered by Labrador CMS