Eight Amcars Club

Amcar-opplevelser ved Sørumsand

Det er egentlig ganske utrolig at de har kommet til mål med ungdomssenter, kompetanse-senter, utstillingssenter og mye annet, Bilkultur-folket på Sørumsand. Nå inviterer de til åpning av et virkelig opplevelses-senter.

Publisert Sist oppdatert

Sannsynligvis er det bare Jack Tveter som ikke syns det er overveldende og utrolig at de har kommet så langt at de har kunnet åpne eget anlegg med en fantastisk samling gamle biler.

Det har vært en usannsynlig historie mot alle odds de siste fire år, etter at planene ble konkretisert. Det har vært en kjempeinnsats først og fremst fra medlemmene av Eight Amcars Club, som den heter, men også fra offentlige myndigheter og fra banker og andre institusjoner.

Men Jack Tveter (til venstre på bildet), ildsjel i klubben i de snart 50 år den har eksistert, har vel egentlig aldri tvilt på at det skulle ende slik. Dette har han sanndrømt om i mange år.

Klubbens navn kom av at de opprinnelige medlemmene syntes det ble for stor oppmerksomhet rundt Ford-, GM- og Mopar-produktene og ville også bevare gamle storheter som Kaiser og Packard og Studebaker og Hudson.

Det ble åtte andre merker da de telte opp – etter det har det dukket opp flere andre, men navnet består.

Dette betyr jo også at de bevarer en del av bilhistorien som ikke er så godt belyst, og der har de også gjort en utrolig innsats. For nesten fem år siden ga de ut en 2 kilos kjempebok som omhandlet alle de nesten 400 bilene til de 139 medlemmene som fantes da.

Mange av de bilene, og de historiene, møter du i det nye anlegget som åpner lørdag kl. 11. Det blir et tett program hele dagen, som avsluttes med skikkelig rockabilly. Fat Fred & the Possumhunters går på kl. 19.00.

Dagen etter åpner dørene kl. 12.00, og da har også den strøkne Dineren åpnet.

BilNorge.no kommer selvfølgelig tilbake til eventyret når den første støyen har lagt seg.

Her finner du helgens program.

Powered by Labrador CMS