Kia med nytt konsept i Genève

Kia gir oss et første glimt av en ny konseptbil som skal avdukes på Genève-utstillingen. Det er foreløpig sparsomt med informasjon, men litt skal du få vite.

Publisert Sist oppdatert

Kia gir oss et første glimt av sin kompakte MPV

Med hensyn til størrelse er dette en kompakt MPV i et segment hvor vi fra før finner Opel Meriva, Citoëns nye C3 Picasso og Nissan Note for å nevne noen eksempler.

Det er ikke mye detaljer som avsløres av dette bildet, men konseptet er utstyrt med et stort glasstak og lekre spesialfelger. Om taket blir med når bilen går til produksjon er usikkert, men bortsett fra et par typiske konseptbil-detaljer vil nok produksjonsbilen bli ganske lik på dette konseptet.

Bilen skal baseres på Soul som debuterte i Paris, men den får en noe lenger akselavstand og et mer fleksibelt interiør. Det innebærer bl.a. skyvbare bakseter.

En 1,6-liters bensinmotor fra Soul blir standard, men det kan også være aktuelt å putte Hyundais nye 1,2-liter inn i bilen.

Bilen forventes å være på markedet i løpet av et år, men det spørs om den finner veien til Norge. Her er det for tiden kun Cee’d som markedsføres av Kia-modellene.

Powered by Labrador CMS