Ny Tesla-konkurrent

Sveitsiske Protoscar tar utfordringen med elbiler på alvor. Til utstillingen i Genève i mars 2010 stiller de med en sporty prototyp.

Publisert Sist oppdatert

Vi møtte Lampo fra Protoscar i Genève på årets utstilling, og siden den gang har prototypen også vært på Norgesbesøk. Nå klargjøres Lampo2 som skal være enda nærmere produksjonsstadiet.

LES: Elbil-sensasjon til Norge

LES OGSÅ: Vår omtale av bilen fra Genève 2009

LES: Kampen om miljø og oppmerksomhet

Protoscar er ingen nykommer innen faget, sveitserne har drevet med”Clean-Car”-prosjekter i forskjellige former i 23 år, for det meste som konsulenter for industri og myndigheter.

Med Lampo2 tar de fatt i et av elbilens store problemer, og hevder bilen i løpet av 10 minutter kan lades tilstrekkelig til å kjøre 100 kilometer.

Generasjon to er enda mer effektiv enn prototypen vi møtte i fjor. Vekt, aerodynamikk og effektivitet i individuelle komponenter er optimalisert.

Lampo2 har fire alternativer for opplading. Den leveres med en standard ladekabel for typisk opplading over natta i vanlige husholdninger. Avhengig av kapasitet strømnettet kan ladetiden halveres eller reduseres med hele 2/3.

Det er også utviklet et system som kan levere 80 kWh til bilen, og det er med dette vi snakker 10 minutter opplading for 100 kilometer kjøring.

Lampo2 og de forskjellige ladesystemene skal altså vises på den sveitsiske bilutstillingen i mars. Du kan regne med at vi skal holde deg oppdatert om utviklingen.

Powered by Labrador CMS