Konklusjon

Publisert Sist oppdatert

Det ble for vrient å sette ordinære poeng denne gangen. De fire bilene har store ulikheter, samtidig som vi stadig også oppdaget likheter.

Ingenting tyder akkurat nå på at ladbare hybrider har noen stor og lysende fremtid her hjemme. Selv Ampera, som takket være endrede avgiftsregler slipper billig unna, blir for dyr. Volvo får smekk på lanken takket være dens største pre, nemlig de ekstreme kreftene.

Leaf vil nok oppleve at enkelte kunder med velfylt lommebok hopper videre til en Tesla Model S, eller kanskje en kommende Model X. Samtidig vil vi kanskje anbefale noen av disse å beholde sin Leaf noen uker for å se om den kanskje viser seg å være mer praktisk til det en faktisk bruker elbilen til. For Leaf vil nok den kommende konkurransen fra BMW i3 og en elektrisk Golf gi mer å bekymre seg over enn hvor mye Tesla vil påvirke salget.

For Tesla Model S befinner vi oss kanskje akkurat nå i et tidsvindu hvor de som har penger kan gjøre noe som ligner på et kupp. Samtidig kan det være greit å ikke kjøpe bil bare på bakgrunn av den berusende følelsen som akselerasjonen rett frem gir deg.


LES VIDERE:
- Innledning
- Tesla Model S
- Nissan Leaf
- Opel Ampera
- Volvo V60 D6 AWD Plug-In Hybrid
- Konklusjon
- Spesifikasjoner Tesla Model S
- Spesifikasjoner Nissan Leaf
- Spesifikasjoner Opel Ampera
- Spesifikasjoner Volvo V60 D6 AWD Plug-In Hybrid

Powered by Labrador CMS