London Taxi TX5Foto: Erik Langmoen
London Taxi TX5
Foto: Erik Langmoen
London Taxi TX5Foto: Erik Langmoen
London Taxi TX5
Foto: Erik Langmoen
London Taxi TX5Foto: Erik Langmoen
London Taxi TX5
Foto: Erik Langmoen
London Taxi TX5Illustrasjon
London Taxi TX5
Illustrasjon
London Taxi TX5Illustrasjon
London Taxi TX5
Illustrasjon

London Taxi på Lillehammer

Vi presenterer jevnlig spionbilder her på BilNorge.no, men disse er av det mer spesielle slaget. Og best av alt – de er knipset på Lillehammer.

Publisert Sist oppdatert

En leser av Bil og BilNorge, Erik Langmoen, kom over disse bilene på Lillehammer i går og tenkte dette må da være maskerte utgaver av klassiske London Taxi!

Og han har selvsagt rett i det. Som vi har fortalt tidligere er det tradisjonsrike taxiselskapet overtatt av Volvo-eier Geely, og de er i ferd med å utvikle en helt ny modell som tilfredsstiller stadig strengere utslippskrav.

Det gjelder ikke bare i London, men i stadig flere byer verden rundt, så derfor henvender selskapet seg også til interessenter utenfor de britiske øyer. De har blant annet vært i Oslo hvor vi benyttet anledningen til å slå av en prat med designsjefen.

Det er foreløpig sparsomt med tekniske spesifikasjoner, men vi vet at kravspesifikasjonene innebærer at de nye taxiene skal se ut nogenlunne som tradisjonelle Londontaxier, man kødder jo ikke med tradisjonene på de britiske øyer.

De skal ha plass til seks personer og kunne frakte en person i rullestol, og de skal ha en svingradius få andre biler kan konkurrere med.

Det store fremskrittet fra dagens taxier er drivlinjen som blir elektrisk med en rekkevidde på drøyt 100 kilometer.

Mesteparten av kjøringen vil skje på eldrift. Men for også å kunne ta lengre turer er bilene i tillegg utstyr med en liten forbrenningsmotor, eller range extender, som kan lade batteriene når man ikke er i nærheten av en stikkontakt.

Selskapet har ambisjoner om internasjonalt salg, og da er det selvsagt glimrende å kunne teste ut bilene under norske vinterforhold.

Etter planen skal bilene være leveringsklare fra 2018, og Geely vurderer også å kunne bygge en liten lastebil eller varebil på den samme plattformen.

Powered by Labrador CMS