Mercedes-Benz EQS, EQB og EQS SUV
Mercedes-Benz EQS, EQB og EQS SUV

Faser ut fossilmodeller

Mercedes-Benz Norge akselererer elektrifiseringen

For litt over ett år siden uttalte toppsjefen i Mercedes-Benz AG, Ola Källenius, at Mercedes-Benz personbil forbereder seg på å bli helelektrisk innen slutten av tiåret. Nå tar den norske organisasjonen bastante grep for å ligge foran i løypa.

Publisert Sist oppdatert

Omstillingen akselereres ved å fase ut en rekke modeller med fossil drivlinje. Allerede i år forsvinner kompaktmodellene A- og B-Klasse, GLA, GLB og CLA, samt de større C- og E-Klasse. Sistnevnte står foran et generasjonsskifte, og denne modellen kommer ikke til Norge.

– Mercedes-Benz satser for alvor på fremtiden og fremskynder målet med å bli helelektrisk. Gjennom stadig flere elektriske modeller, og konsepter som VISION EQXX, viser ingeniørene hos Mercedes-Benz at også fremtiden vil kunne by på banebrytende modeller med enestående rekkevidde, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

Dedikert arkitektur

Fra 2025 vil alle nye plattformer fra Mercedes-Benz være elektriske, og kundene vil kunne velge et elektrisk alternativ for hver modell selskapet produserer.

Det vil være en dedikert arkitektur for kompakte personbiler, en for mellomstore til store personbiler, en forB høyytelsesmodeller fra AMG og en for lette nyttekjøretøy.

  • MB.EA vil dekke alle mellomstore til store personbiler og etablere et skalerbart modulsystem som den elektriske ryggraden for fremtidens EV-portefølje.
  • AMG.EA vil være en dedikert ytelsesplattform for elektriske kjøretøy som adresserer ytelsesorienterte Mercedes-AMG-kunder.
  • VAN.EA innleder en ny æra for spesiallagde elektriske varebiler og lette nyttekjøretøy som vil bidra til utslippsfri transport.

Porteføljen vokser

Den elektriske porteføljen til Mercedes-Benz vokser i et enormt tempo, og allerede nå kan kundene velge mellom hele syv elektriske personbilmodeller. I løpet av sommeren 2023 vil vi kunne se enda en ny modell på norske veier, nemlig EQE SUV.

– Vi har et elektrisk modellutvalg vi virkelig kan være stolte av, bekrefter Myhre.

Elektrisk dominans

I 2021 var andelen elbiler for Mercedes-Benz personbiler i Norge på 64 %, og i 2022 står de for hele 82 % av registreringene, noe som viser at høyest andel går på strøm. I tillegg utgjorde de ladbare hybridene 9 prosent, ned fra 28 % i 2021.

For varebilene er derimot situasjonen en helt annen. Her utgjorde ifølge OFV dieselbilene hele 93,5 prosent av salget mens de elektriske kun sto for 5,5 %.

– Med bakgrunn i målsettingen om elektrifisering fra fabrikkens side er det naturlig at vi i Norge nå akselererer ambisjonene ettersom vi har et marked som gjør det mulig, sier Myhre.

– Samtidig er det viktig å huske på at noen fremdeles har behov for et alternativ til helelektrisk. Dette gjelder særlig de som ønsker en viss størrelse på bil, og som bruker den over lengre strekninger hvor ladenettverket fremdeles ikke er tilstrekkelig. Derfor viderefører vi for eksempel GLC SUV som nå lanseres som ladbar hybrid med elektrisk rekkevidde på hele 130 km, avslutter Myhre.

Powered by Labrador CMS