Tesla Model S Plaid
Tesla Model S Plaid
Tesla Model S Plaid
Tesla Model S Plaid
Tesla Model X Plaid
Tesla Model X Plaid
Tesla Model X Plaid
Tesla Model X Plaid

Teslas muskelbiler med norske priser

Nå er Teslas nye muskelbiler med over tusen hestekrefter klare for bestilling. Er du blant de heldige kan du få en momsfri bil.

Publisert

Det er Model S og Model X med tilnavnet Plaid som nå er priset på Teslas nettsider. Begge med tre motorer, en samlet effekt på 1020 hestekrefter og en akselerasjon som knuser all motstand.

Elon Musk har lovet å mose Porsche når det gjelder ytelser – og det gjør han til gangs når det gjelder akselerasjon, toppfart og rekkevidde. Så får vi se etter hvert når det gjelder kjøreegenskaper – der holder jeg nok en knapp på tyskeren.

Mens Taycan Turbo S gjør null til hundre på 2,8 sekunder, har en toppfart på 260 km/t og rekkevidde på inntil 416 km, er oppgitte data for Model S Plaid henholdsvis 2,1 sekunder, 322 km/t og 600 kilometer.

Dessuten er den vesentlige rimelige enn Porschen – listepris er oppgitt til 1.196.900 kroner mens en Taycan Turbo S koster fra kr 1.679.000.

Går du for Model X Plaid er prislappen kr 1.225.900. Aks-tiden er oppgitt til 2,6 sekunder, toppfarten til 262 km/t og rekkevidden er inntil 528 kilometer.

Tesla oppgir estimert leveringstid desember 2022 til februar 2023, og det kan bety at de som står fremst i køen kan få momsfri bil mens de som er lengre bak i køen får et tillegg på fra 150.000 kroner og oppover – avhengig av tilleggsutstyr.

Men det betyr kanskje ikke så mye i dette prissegmentet?

PS!

Legg merke til rattet i begge bilene – her er det lagt opp til høy grad av selvkjøring.

Powered by Labrador CMS