Ny Outlander, men ikke for Norge

Mitsubishi Motors i USA har lansert en ny generasjon av Outlander. Dessverre er dette en bil du kan se langt etter i Norge.

Publisert

Mitsubishi Outlander er merkets suverent mest solgte modell i Norge med nærmere 50.000 nye registreringer siden millenniumskiftet ifølge OFV. I tillegg er det bruktimportert over 10.000 biler.

I natt er den lansert via Amazon Live i helt nye utgave, men dessverre har Mitsubishi besluttet at den ikke skal selges i Europa. Her må vi nøye oss med den litt mindre Eclipse Cross.

Du kan se lanseringen av nye Outlander i reprise på Amazon her

Årsaken er at nye Outlander i første runde kun kommer med bensinmotor, og ikke som ladbar hybrid som de fleste europeiske modellene har vært.

I USA skal nemlig bilen kun selges med en 2,5-liters firesylindret bensinmotor i kombinasjon med for- eller firehjulsdrift.

Nye Outlander er basert på et konsept Mitsubishi betegner som «I-Fu-Do-Do». Det betyr noe i retning «autentisk og majestetisk» på japansk. Selve designspråket omtales som en ny generasjon Dynamic Shield – designretningen som har vært en gjenganger hos Mitsubishi de siste 5-6 årene.

Første Outlander ble lansert på det amerikanske markedet i 2002, og nykommeren er fjerde generasjon.

Mitsubishi hevder å ha løftet kvalitetsnivået betydelig i nye Outlander ved bruk av mer påkostede materialer.

Som forgjengeren kan den leveres med inntil syv seter, og det tilbys utstyr som 20-tommers felger, et 12,3-tommers digitalt instrumentpanel og 9-tommers infotainment-skjerm.

Ifølge Mitsubishi er nye Outlander merkets best utstyrte og mest gjennomtenkte modell noensinne. Salget av 2022-modellen starter i Nord-Amerika i april, og andre globale markeder følger etter hvert. Men Europa er altså inkludert i disse planene.

Powered by Labrador CMS