Mitsubishi XFC Concept
Mitsubishi XFC Concept
Mitsubishi XFC Concept
Mitsubishi XFC Concept
Mitsubishi XFC Concept

Debut i Ho Chi Min City:

Ny Mitsubishi på vei mot Europa

Det er bare en måned siden Mitsubishi skaffet seg en ny kompakt SUV. De klistret Mitsubishi-merker på en Renault Captur og kalte den «den nye ASX». Om den nyeste nye SUV-en er like kompakt aner vi ikke – ingen data på den foreløpig, men den skal i hvert fall hete XFC.

Det fulgte ikke med data eller spesifikasjoner eller noen konkrete informasjoner med pressemeldingen om den nye Mitsubishien.

Men vi kan i hvert fall gå ut fra at den er et ekte Mitsubishi-produkt, og ikke noe som er hentet fra andre steder i Renault/Nissan/Samsung/Avtovaz-familien.

Muligens kan vi anta at den står på 20 tommers hjul, men det er nok bare fordi vi vet at det er en konseptbil og at den skal se best mulig ut når den nå debuterer på bilutstillingen i Ho Chi Min by. Tidligere kjent som Saigon.

Fronten er den ny-klassiske Mitsubishi designen og resten av bilen har fått former og detaljer som gjør at den sikkert kommer til å ta seg godt ut i friluft. Jeg går ut fra firehjulsdrift – den forholdsvis solide markeringen av alle hjul tyder på det.

Det er ganske mye dagslys under bilen også, så den burde kanskje kunne føle seg hjemme i ulendt terreng.

Pressemeldingen nevner til og med kjøring på dårlige veier overflommet etter tunge regnbyger. Den har sågar en egen kjørmodus for vått, det er første gang i merkets historie.

Dashbord og instrumenter ser rasjonelt og ikke særlig hysterisk ut og det ser ut som det er plass bak.

Bilen skal være klar i fiskalåret 2023 – det starter om fem måneder, og skal først til ASEAN-markedene. Men så skal den komme elektrifisert og dermed går den over fra å være et ASEAN-produkt til å bli et produkt for markeder utenfor.

– Vi ser på denne som et strategisk, globalt produkt sa Takao Kato, Mitsubishi-presidenten, ved avdukingen i Vietnam.

Og så føyde han til de andre globalt, strategiske Mitsubishiene: Xpander, Mirage og Attrage.

Globale og strategiske? Da tror jeg heller ikke XFC blir noen overveldende faktor.

Powered by Labrador CMS