Ny konsernsjef i Viking

Hans Petter Semmelmann overtar som konsernsjef i Viking etter Jørn Clausen.

Publisert Sist oppdatert

Jørn Clausen (61) overlater 1. januar konsernsjef-jobben til Hans Petter Semmelmann (41), som har vært administrerende direktør i Viking Redningstjeneste AS siden 2010.

- Jørn Clausen har vært konsernsjef i 25 år, en periode preget av sterk vekst og internasjonalisering av selskapet, sier styreleder Bo Ingermarson.

Clausen går nå over i en posisjon som Excecutive Director, deputy chairman i styret, og blir den styrerepresentanten som i det daglige kommer til å ha tettest kontakten med konsernets ledelse.

Semmelmann vil fra samme tidspunkt overta etter Jørn Clausen som styreleder i Viking Redningstjeneste AS og Viking Sverige AB.

- Jeg er glad for at Hans Petter Semmelmann har sagt ja til å overta stillingen som konsernsjef. I hele perioden som administrerende direktør i Viking Redningstjeneste har han demonstrert solide lederegenskaper, samtidig som han har utviklet et enestående innsyn i bransjens utfordringer og videre vekstmuligheter, sier Ingermarse.

- Jeg er overbevist om at konsernet under Hans Petters daglige ledelse vil sikre og videreutvikle Vikings tilbud, med hovedfokus på kundenes behov og kvalitetskrav, sier Jørn Clausen.

- Under Jørn Clausens ledelse har Viking-konsernet opplevd en solid ekspansjon og vekst – hele tiden med gode resultater. Jeg ser frem til å fortsette denne utviklingen og er glad for at jeg fremdeles vil arbeide i tett kontakt med Jørn, sier Semmelmann.

- Som alle andre selskaper i bransjen står Viking-konsernet foran betydelige utfordringer, samtidig som det er identifisert gode muligheter for videreutvikling og fortsatt ekspansjon. Med en førsteklasses stab og dyktige medarbeidere over hele Norge i tillegg til en betydelig organisasjon også i Sverige, er Viking-konsernet godt posisjonert til å imøtekomme kundenes krav og levere førsteklasses tjenester til et fortsatt voksende marked, sier Semmelmann.

Powered by Labrador CMS