Porsche ST 964 Retro.

Oslo Motor Show:

Lidenskap for Porsche

Den ser gammel ut og vekker minner, men kjører som en langt mer moderne bil. Du møter ST 964 Retro på Oslo Motor Show hvor den Norges-lanseres.

Publisert Sist oppdatert

Retro-entusiaster med sans for historiske detaljer og kvalitet husker hvordan Porsche-senteret i Son bygde «Sooner» i konkurranse med amerikanske Singer. Det er nå definitivt slutt, men fortvil ikke. Tilbakedatering til de klassiske linjene fra 1970-årene, men med moderne teknologi, ytelser og kjøreglede i bunnen, er fortsatt mulig.

Tyske PS Automobile har arbeidet med historiske Porsche-biler i over 20 år og er framfor alt spesialisert på Porsche 356-modeller og de tidligere modellene av Porsche 911 til og med de som ble produsert i 1989.

Tas nå til Norge

– Vår spesialkompetanse ligger i restaurering av hele chassiset og alle de tekniske komponentene. Tiår med erfaring i motorsportens verden har gjort oss til eksperter på profesjonell restaurering av Porsche-kjøretøyer, skriver eier Dirk Sadlowski på selskapets hjemmesider. Mocom i Drammen tar bilene til Norge.

ST 964 Retro binder sammen to kjøretøygenerasjoner. I prosessen med å utvikle bilen var målet å gjenskape så godt som alle detaljene fra 1971-utgaven av 911 og kombinere det med det store teknologispranget til 1990-årene, altså til 964, hvilket betyr luftkjølt motor på 3,6 liter og 290 hk, alternativt oppgradert til 3,8 liter og 320 hk.

Plukkes helt ned

Det betyr igjen at alt arbeidet gjøres fra bunnen av. Donorbilene plukkes helt fra hverandre, chassis og teknikk optimaliseres for å kunne tilby en unik kjøreopplevelse og i forhold til 964 reduseres vekten til rundt 1.200 kg.

Motorene overhales fullstendig med modifisering av luftinnsuget, optimalisering av nøkkelegenskapene i motorstyringen og ikke minst optimalisering av Porsches karakteristiske eksoslyd.

Porsche ST 964 Retro

Så har bilen frontrute i gummipakning med kromdekor samt baklys og ryggelys og kromlister i henhold til F-modellen fram til 1971. Dørhåndtakene er slik man husker dem, og ytterspeilene er slik de var utformet i førsteutgavene. Du må altså ha hjelp til å stille dem inn.

Historisk samsvar

I tilbakestillingsprosessen fjernes all gammel lydisolering og erstattes med ny som både er lettere og mer effektiv. Skinnet i interiøret holdes på Bentley-nivå, sportseter med rutet trekk, girkule i samsvar med 911 F-modellen og tepper slik det var i 911 S. Bilen har elektrisk drevne vinduer og soltak, og radioen fra Becker har det historiske 70-tallsdesignet.

Og prisen? 320.000 euro ex avgifter. Legg så til tilvalg som bilen gjerne bør ha, som bagasjerommet foran trukket med alcantara, LED-frontlys, ST-ratt med toppmarkering, klimaanlegg og sportseksos for å ha nevnt litt fra listen, så har prisen passert fem millioner inkludert dårlig kronekurs og norsk moms. Som historiske kjøretøy fritas derimot bilene for engangsavgifter.

Porsche ST 964 Retro.
Porsche ST 964 Retro.
Porsche ST 964 Retro.
Porsche ST 964 Retro.
Porsche ST 964 Retro.
Porsche ST 964 Retro.
Porsche ST 964 Retro.
Porsche ST 964 Retro.
Porsche ST 964 Retro.
Porsche ST 964 Retro.
Porsche ST 964 Retro.
Porsche ST 964 Retro.
Porsche ST 964 Retro.
Powered by Labrador CMS