Dream Big - Chris Labrooy
Dream Big - Chris Labrooy
Dream Big - Chris Labrooy
Dream Big - Chris Labrooy
Dream Big - Chris Labrooy

Bil som kunst

Lek med Porsche

Chris Labrooy er en kunstner som leker seg med Porscher. Og på tross av navnet er han skotsk. Men akkurat nå er han i Miami for å avduke en annen leken Porsche-skulptur.

Dere har møtt han og bilene hans på disse sidene før. Der han stappet tolv av dem i et svømmebasseng, eller fanget en håndfull anderumpe-Carreraer i et fiskegarn.

– Håper Porsche ikke ble fornærmet, skrev vi da.

Det ble de åpenbart ikke, for i år ble han invitert til å ta med seg et verk til den store kunst-galleri mønstringen Art Basel Miami, en del av Miami Art Week, som åpner i dag.

Det kan virke som om Porsche har tatt en side ut av oppskriftsboka til Goodwood. Der finner du alltid en kjempestatue hvor biler fra årets utvalgte bilmerke henger som kuler på et juletre.

Her er det mere neppå jorda, men det er akkurat like gigantisk.

Dream Big er tittelen og Labrooy har laget en leken racerfører – ser ut som en av foreldrene er en Lego-figur mens den andre nok er litt mer fra Playmobil-slekta – og vår nye venn er godt nedgravd i sanda – det er bare bena som stikker opp i den andre enden.

Og hva er det vår nye venn gjør? Jo, han ligger der solgul med helhjelmen på og leker med en 911 Carrera 4S.

Dette er jo en typisk lekescene fra et typisk barnerom, bortsett fra at det er noe tull med dimensjonene her.

For Porsche er dette den tredje versjonen av en «The Art of Dreams»-serie de har lansert. Kick-off var en enorm, luftfylt skulptur i Paris – og siden den var så lett å flatpakke ble den senere sendt til Singapore.

Den andre var en blomsterhage som det grodde en 1972 911 S 2,4 opp av, fra designuken i Milano i fjor. Alle tre kan du se her – hvis du trykker på den hvite firkanten oppe til høyre der det ikke står noe som helst, finner du de gamle også.

Porsche føyer til, nokså kryptisk, at dagens kunstverk også er en referanse til et Porsche-prosjekt i den virtuelle verden som skal lanseres ganske snart.

Vi venter tålmodig.

Men mens du venter, og hvis du også er interessert i kunst, kan du trykke på denne og bruke litt tid på å bla deg gjennom alle galleriene som finnes under Art Basel Miami-paraplyen.

Powered by Labrador CMS