Toyota e-TNGA plattform
Toyota e-TNGA plattform
Toyota e-TNGA plattform

Første glimt av Toyota el-SUV

Toyota skal snart lansere sin første el-SUV. Her får vi litt forhåndsinformasjon.

Publisert Sist oppdatert

En mellomstor SUV basert på en helt nyutviklet e-TNGA plattform er hva de lover oss, og vi skal få mer informasjon i løpet av de kommende måneder, ifølge Toyotas pressemelding.

Den nye plattformen skal være meget fleksibel slik at den kan danne grunnlag for en rekke ulike biler i forskjellig format. Det gjelder både lengde, bredde og høyde så vel som akselavstand.

Plattformen tillater drift på forhjulene, bakhjulene eller alle fire. Den åpner også for ulike batteri- og elmotortyper tilpasset forskjellige typer kjøretøy.

Takket være denne allsidige tilnærmingen, kan ifølge Toyota tiden som går med til utvikling av ulike produktvarianter reduseres og individuelle modeller utvikles parallelt.

De forteller videre at den første e-TNGA-baserte modellen allerede er utviklet og gjøres klar for produksjon. Den skal bygges ved Toyotas ZEV-fabrikk i Japan.

– Toyota vil om kort tid ta neste skritt i utrullingen av den kommende batterielektriske porteføljen ved å vise en helt ny mellomstor SUV. Allsidigheten og fleksibiliteten til e-TNGA-teknologi lar oss designe og skape kjøretøy som ikke bare er batterielektriske, men som også er spennende å kjøre og vakre, sier Koji Toyoshima, visedirektør ved ZEV-fabrikken.

Mer får vi ikke vite i denne omgangen.

Powered by Labrador CMS