Volkswagen Golf: VW Golf: En grå eminense - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
VW Golf: En grå eminense
NETTKJØRT: Utseendet er ikke det mest slående ved nye Golf, men når det gjelder kvalitetsfølelse, kjøreegenskaper og et rommelig interiør er den fortsatt en målestokk i klassen for kompaktbiler.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Familielikheten er slående til andre VW-modeller. Riktignok har Golf V fått nye doble frontlykter, en litt ”sintere” grill og tidsmessige baklykter sammenlignet med forgjengeren, men innpakningen er likevel i stor grad den samme som tidligere. Et tidløst design som skal forbli moderne i mange år fremover.

Innendørs er det rikelig med plass både i for- og baksetet. Sittekomforten i førersetet er upåklagelig, og rattet kan enkelt justeres til ønsket lengde og høyde for å gi sjåføren et godt grep mens han har kort vei til alle viktige betjeningsorganer og god oversikt over instrumentene.

God styring
Nye Golf har fått elektrohydraulisk styring, noe som gir passe lett styring ved lave hastigheter samtidig som den sørger for fastere styring i høyere fart. Kupéen er godt lydisolert, men dekkstøy fra 16-tommerne som satt på vår bil var likevel godt hørbar.

Vi kjørte en 1,9 TDI Comfortline med ESP, Climatcronic, tåkelys og metallic lakk som ekstrautstyr til en samlet pris av kr 277.650, et priseleie hvor det fins mange biler å velge mellom, både fra VW og konkurrentene. Dieselmotoren med 105hk er trekkvillig ved forbikjøringer i normale hastigheter, men ut fra lyskrysset er den ingen sprinter.

Legger du på kr 26.000 får du den langt kraftigere 2,0 TDI-motoren, av dette utgjør avgiften kr 25.000 slik at reell prisdifferanse på bilen er en skarve tusenlapp. Velger du bensinmotoren 1,6FSI med 115hk sparer du 16.000 sammenlignet med vår bil, en besparelse du gjerne kan bruke til å investere i 6-trinns Tiptronic automatkasse.

J

L

Kvalitetsfølelse,  komfort

Kjedelig utseende

Innvendig plass

Motor faller mellom stoler mht. pris

Styring

Slapp akselerasjon

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: