Suzuki Jimny: Suzuki Jimny: Helst utenfor allfarvei - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Suzuki Jimny: Helst utenfor allfarvei
PRØVEKJØRT: Den lille, høye Jimny har røtter langt tilbake, men den blir stadig oppdatert og forbedret.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Først publisert i BIL 4 - 2005.

I Jimny sitter man høyt med god oversikt, og den er lett å parkere. Når man har kjørt feil behøver den veldig liten snuplass, og det er kjekt å ha en smule terrengegenskaper når man roter seg inn på ukjente stier.

Jimny har rammeunderstell og firehjulsdrift med reduksjonsgear, og legger man til 19 cm bakkeklaring og korte overheng, skjønner man at den ikke gir opp straks veien tar slutt. På vanlig vei kan Jimny være en utfordring. Den hopper og spretter over selv de minste ujevnheter. Man velger mellom bakhjulsdrift, firehjulsdrift høygear og lavgear med tre knapper på dashbordet, ikke spaker som tidligere.

Verken motoren eller gearkassa er særlig moderne, man bør hele tiden ha riktig turtall og gear. I motorveihastighet føler man seg modig når man prøver å følge med resten av trafikken. Det er motorstøy, mye vindsus og styringen er lite retningsstabil. Over asfaltskjøter slår hjulopphenget merkbart og hørbart.

Til å være en billig småbil med gammel konstruksjon er det lett å trives bak rattet i Jimny. Gearspaken og rattet sitter der de skal og man ser tydelig instrumentpanelet. Ikke er det altfor spartansk heller, den har sentrallås, elektriske vinduer og sidespeil, varmeseter og klimaanlegg. ABS-bremser og et par kollisjonsputer er standard.

Suzuki Jimny 1.3 4X4
Pris: kr. 194.900,-
Motor: 4-sylindret rekkemotor. 1328 ccm. 62,5 kW (82 hk) v/6000 o/min. 110 Nm v/4100 o/min.
Mål og vekt: LxBxH: 364,5 x 160 x 170,5 cm. Akselavstand: 225,5 cm. Egenvekt m/fører: 1130 kg. Tillatt totalvekt 1420 kg.
Dekk: 205/70R15.
Bagasjerom: 113 liter (VDA).
Tankvolum: 40 liter.
Aks. 0 – 100 km/t: 14,1 sek.
Toppfart: 140 km/t.
Forbruk blandet kjøring: 0,73 l/mil.
CO2-utslipp: 174 g/km.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: