Morgan : Frisk luft fra Morgan - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Frisk luft fra Morgan
Et prosjekt med betegnelse LIFECar skal få frem en potent, miljøvennlig sportsbil innen drøye to år. Sammen bak utfordringen står britisk industri og en rekke institusjoner.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det var midt i fellesferien da vi første gang omtalte dette prosjektet her på BilNorge.no. Klikker du deg tilbake til den gang, kan du lese hvilken rolle de forskjellige aktørene skal fylle.

Nå har vi også fått de første skisser på hvordan bilen som skal inneholde den spennende teknologien blir. Basis er en Aero 8 som skal settes sammen av ingeniørene hos Morgan.

Driften besørges av en brenselcelle utviklet av QinetiQ, og den skal ifølge britene skal være langt mer effektiv enn dagens prototyper drevet av brenselceller. Den sentralt plasserte energikilden skal levere strøm til fire separate motorer, en i hvert hjul.

Energikilden skal levere beskjedne 24kW hvilket i følge partnerne er ”tilstrekkelig til å gi bilen en akseptabel cruising speed”. I tillegg til å produsere sin egen energi fra hydrogen, utnytter den også degenerert energi fra oppbremsing og deselerasjon.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: