Sterk sesongdebut

De to 15-åringene, Dennis Olsen (bildet) fra Våler i Østfold og Øystein Helgheim fra Ålesund, gjorde en oppsiktsvekkende sesongåpning og debut i ny klasse i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Øystein Helgheim vant forbundets talentkonkurranse Bilsporttalentet i fjor:

I et stort internasjonalt gokartløp i South Garda i Italia, endte de to på henholdsvis 3. og 5. plass.

Både Olsen og Helgheim har tatt steget opp fra klasse KF3 til KF2 foran denne sesongen, og begge debuterte over all forventning i helgens løp i Italia. I konkurranse med rundt 110 førere hevdet de seg helt i teten.

Dennis Olsen, som kjører for KNA Varna, overbeviste allerede fra første meter i South Garda. Han vant fire av fem innledende heat, og hadde dermed beste startspor i prefinalen.

I prefinalen måtte han se seg forbikjørt av nederlandske Max Verstappen, sønn av den tidligere Formel 1-føreren Jos Verstappen. Dermed hadde Dennis andre startspor i finalen.

Øystein Helgheim, som kjører for KNA Nordvest, hadde en noe tyngre vei. Han hadde 19. startposisjon i prefinalen. Her kjørte han seg imidlertid mesterlig opp til en 5. plass, og dermed hadde han femte startspor i finalen.

I finalen holdt Helgheim sin plassering og endte på femteplass. Dennis Olsen klarte ikke å forsvare sin startposisjon, men kjørte inn til sterk tredjeplass, og dermed pallplassering i sesongens første løp.

Både Dennis Olsen og Øystein Helgheim inngår i Norges Bilsportforbunds «Junior Team Norway». Helgheim vant forbundets talentkonkurranse Bilsporttalentet i fjor.

Under løpet i South Garda deltok også Kenneth Østvold fra NMK Elverum i klassen KZ2. Han endte på en 23. plass av 72 startende.