Nye Formel-Studenter - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
22 bilder i galleri
Nye Formel-Studenter
I fjor hadde vi tre lag til den store Formel Student-øvelsen på Silverstone. Norge skal være med i år også. Hils først på det nye laget fra Trondheim.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Team Revolve heter årets lag. Akkurat som i fjor – og det er slett ingen grunn til å skifte navn.

Revolve er allerede skrevet med gullskrift i den internasjonale Formel Student-historien. I 2012 deltok laget fra NTNU i konkurransen for første gang og fikk prisen som «Årets nykommer».

LES: Våre tidligere reportasjer om Formel Student

Årets lag består av nesten 50 NTNU-studenter, noen er med fra i fjor, men de aller fleste er førstegangsrasende. Så førstegangs at de har bestemt seg for like godt å starte fra bånn.

Helt ny bil bygges, men de kommer nok til å bruke samme type motor som i fjor, en Suzuki GSX-R600.

Det som er en av de mange gode tingene ved denne racing-formelen, er at den gir store muligheter for å tenke sideveis. Selvfølgelig er det begrensninger på hva som kan gjøres, men ikke så strenge at de hemmer smartinger.

Det er nok å vise til nummer en og to fra konkurransen i fjor. Chalmers (fra Gøteborg) som vant, hadde en helt rå racer med forbrenningsmotor som du virkelig kunne høre, bakhjulsdrift og med tidenes aeropakke. Blant annet en bakvinge av Formel-1 dimensjoner.

Nummer to kom fra det tekniske universitetet i Delft og var diametralt motsatt: en elegant liten sak, med batterielektrisk drift og firehjulsdrift. 

Og, apropos motorer: dersom vi snakker vanlig forbrenningsmotor må den være under 610 ccm, så det gir muligheter for japanske firere, hysteriske, tosylindrede Aprilia eller råsterk singel fra KTM.

Bygg gjerne en automatkasse, eller konverter en CVT fra en av de store scooterne, og dersom du vil bruke kompressor, må du mekke anlegget selv.

Halve poenget er at man skal gjøre alt sammen selv. Den andre halvparten er at man skal vite hvordan og – ikke minst – hvorfor man har gjort det. Presentasjon, forretningsidé og dokumentasjon er minst like viktig som å kjøre fort gjennom de obligatoriske øvelsene.

For å vise i hvilken grad man gjør ting selv, kan jeg nevne at i Trondheim bestemte man seg tidlig for å designe eget elektronisk motorstyresystem. Derfor har de designet kretskortene selv, og gått skikkelige loddekurs hos en av sponsorene, ELFA. De har også loddeutstyr derfra og sitter og lodder kretskortene sine selv!

Foreløpig finner vi det meste av den nye bilen på de forskjellige arbeidsgruppenes skjermer, men i tiden fremover vil det skikkelige hardware-arbeidet komme i gang.

Vi skal følge de norske lagene videre fremover her på bilnorge.no og i BIL, men dersom du vil holde deg dag-til-dag oppdatert finner du glimt fra virksomheten på www.facebook.com/RevolveNTNU.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: