Honda Civic Type R: Gateracer fra Honda - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
23 bilder i galleri
Gateracer fra Honda
Honda gir oss en klar pekepinn på hva vi har i vente når en ny Civic R skal lanseres i 2015. Den blir utvilsomt en av de tøffeste gutta i klassen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Vi har fått noen smakebiter av Civic Type T den senere tiden. Sist høst fikk vi servert både video og bilder av en lett kamuflert bil som herjet på Nordsløyfa, og for å holde oss våkne kom en ny illustrasjon for noen uker siden.

Bilen som i dag vises i Genève er ikke det endelige produktet, men Civic Type R Concept gir klare signaler om hva vi har i vente når den settes i produksjon som 2015-modell.

LES OGSÅ: Heftig fra Honda

Gateracer
Designteamet betegner den som en «racerbil for gata», i stedet for en trimmet utgave av gatebilen. Og det vil ikke overraske oss, også forrige generasjon Civic R hadde sine sterkeste sider på bane, noe som gjort den mindre egnet for lange turer.

LES: Festdag på lekeplassen

De aerodynamiske detaljene er ikke bare pynt – de er der for å redusere luftmotstand, sørge for viktig kjøling av motor og bremser og for å skape mest mulig marktrykk i høye hastigheter.

«Laksetrapp»
En av de mest markante detaljene er den doble hekkspoileren med integrerte LED-lys. Utformingen av denne er ifølge Honda et direkte resultat av deres testing på Nürburgring. Den blir nok en hit i rånermiljøer.

Konseptbilen er designet og modellert ved Hondas R&D Centre i Swindon, England, i tett samarbeid med kollegene som skal stå for produksjon av den endelige bilen. Det lover godt.

Foreløpig er Honda tilbakeholdende med hensyn til tekniske data, men de røper at Civic R får en nyutviklet 2-liters VTEC turbomotor med minst 280 hestekrefter. Og selvsagt klarer den utslippskravene i Euro 6.

Målet er at nye Civic R skal bli den raskeste forhjulsdrevne bil rundt Nordsløyfa. Vi skal følge med videre.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: