Tryggere enn noen gang på veiene - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Tryggere enn noen gang på veiene
Med 113 omkomne ved inngangen til desember, går det mot bunnotering for antall omkomne i trafikken siden andre verdenskrig.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er sikrere å ferdes på norske veier enn noen gang. Ved inngangen til julemåneden har 113 mennesker mistet livet i trafikken, 29 færre enn på samme tid i fjor. Og enda mer gledelig: Ingen barn under 10 år er trafikkdøde i år.

1970 står som et skremselsår i veitrafikken med 560 døde. Selv om trafikkmengden er økt betydelig på de 45 årene, har antallet ulykker gått rykkvis nedover med 145 omkomne i 2012 som en foreløpig bunn etter toppåret.

Legges fjorårets desembertall til grunn (5 omkomne) i årets siste måned, ender antall døde på veiene i år rundt 120, ned 20 prosent fra i fjor.

Med 2,9 omkomne per 100.000 innbyggere i 2014 er Norge allerede blant de eller tryggeste trafikkland i Europa hvor gjennomsnittet i EU var 5,1.

Ikke lenger tilbake enn i 2001 omkom 275 i trafikken. 15 år med stadig sikrere biler, tryggere veier, mer overvåkning og bedre føreropplæring har gitt resultater. 2014 tallet for hardt skadde (647 personer) er forøvrig det laveste siden 1947!

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at i tiårsperioden fra 2005 til og med 2014 omkom i gjennomsnitt 202 mennesker hvert år i trafikken. Tiåret før var antallet 298 personer.

– Vi ser at bilbelte, barnesete, lavere fart, sikrere biler, bedre veier og mer kunnskap redder liv. Nå håper vi de positive tallene for barn motiverer alle til å ta kloke valg i trafikken, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Færre biler og lavere fart der folk bor og ungene leker eller går til skolen, påvirker ulykkestallene, mener Trygg Trafikk, og legger til at flere opphøyde gangfelt og innsnevringer holder farten nede i boligområdene.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: