BMW : Helt ny Z5 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
23 bilder i galleri
Helt ny Z5
SPIONBILDER: Når BMW om et års tid skal erstatte Z4, blir det trolig med et helt ny modell. Den utvikles i samarbeid med en uventet partner.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Design sto i fokus da BMW i 2002 erstattet Z3 med nye Z4. Som sin forgjenger kom også Z4 i to karosseriformer, som roadster med kalesje og som coupé. Og på toppen tronet Z4 M som vi hadde gleden av å teste på den tidligere Formel 1-banen Estoril i Portugal. 

Da dagens Z4 kom i 2009 kombinerte BMW de to karosseriformene og lanserte en modell med automatisk hardtop. Men selv om dagens Z4 fikk en facelift og nye motorer i 2013, er den snart klar for et generasjonsskifte. Trolig skjer det i 2017.

Japansk hjelp
BMW har alliert seg med en partner som ikke akkurat er mest kjent for sine sportslige biler – nemlig Toyota. BMW vil bygge en ny roadster som trolig får betegnelsen Z5, om de da ikke velger å fortsatt kalle den Z4.

Toyota-modellen skal ifølge våre kilder være en lukket bil, men om den blir etterfølgeren til GT 86  / Scion FR-S eller en mer påkostet modell, er foreløpig ikke klart. Det vi vet er at den skal dele plattform med BMW-en.

Kanskje kommer også Toyotaen som roadster etter hvert, vi har jo sett noen konseptbiler på den oppskriften, både fra Toyota selv og fra frittstående tunere

Soft eller hard topp?
Bilen våre spionfotografer har kommet over her har kalesje, men vi ser ikke bort fra at produksjonsmodellen får en løsning tilsvarende dagens Z4 med automatisk hardtop.

Toyota skal bistå med ekspertise innen hybridteknologi mens BMW benytter sitt forsprang innen lette materialer og avanserte motorer.

I startfasen forventer vi drivlinjer med effekt fra 190 til drøye 400 hestekrefter. I tillegg kan det komme en hybridløsning med drøye 200 hk, samtidig som den sørger for lave utslippstall.

Sommeren 2017 blir nok første mulighet for å sette seg bak rattet i nye BMW Z5, og Toyota-modellen kan ligge enda lengre frem i tid.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: