BMW X4: BMW utfordrer Porsche - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
BMW utfordrer Porsche
BMW lanserer nå en ny toppmodell i X4-familien. X4 M40i blir nærmeste utfordrer til Porsche Macan Turbo.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

BMW X4 M40i leveres med en nyutviklet M-performance Twinpower Turbo sekssylindret bensinmotor med hele 360 hestekrefter. Maks dreiemoment er på 465 Newtonmeter i hele området mellom 1350 og 5250 omdreininger.

Dermed er det relevant å sammenligne med Porsche Macan Turbo som har litt mer effekt, 400 hk og et dreiemoment på 550 Newtonmeter.

Med åttetrinns automatgirkasse trenger BMW-en 4,9 sekunder fra 0-100 km/t, og har en toppfart på 250 km/t. Tilsvarende tall for Porschen er 4,8 sekunder og 266 km/t.

Drivstofforbruket er også ganske likt for de to – X4 M40i har et oppgitt snittforbruk på 0,86 l/mil, som tilsvarer et CO2-utslipp på 199 gram per kilometer, mens Macan Turbo bruker 0,89 l/mil, tilsvarende et CO2-utslipp på 208 g/km.

Stor prisforskjell
BMW M40i har en veiledende pris på kr 1.044.500, og det er drøye 300.000 kroner mindre enn du må ut med for Macan Turbo som koster 1.358.000 kroner.

– BMW X4 M40i er en svært dynamisk SAC (Sports Activity Coupe), med en unik kombinasjon av sportslige egenskaper og kjørekomfort, forteller Kjetil Myhre, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Bilen har sportschassis med adaptive dempere som er spesialtilpasset aktiv kjøring. Det karakteristiske firehjulssystemet xDrive er også tilpasset for å gi bilen maksimal dynamikk. Systemet fordeler kraften lynraskt etter behov.

Sporty detaljer
Utvendig har den nye toppmodellen en tydelig M-Performance-signatur: Sidespeil i grå metallic, eksklusive 20-tommers lettmetallfelger med ultra high performance-dekk (ekstrautstyr), sportseksosanlegg og eksosrør plassert på hver side bak i sort krom er bare noen av detaljene som understreker X4 M40i som toppmodell.

Den tydelige M-signaturen går også igjen i bilens interiør, med M-skinnratt, M-girspak, sportsseter med ekstra støtte og karakteristiske innstegslister.

Den nye BMW-modellen er på plass i Norge i april. Les mer om X4 M40i og se stort bildegalleri her

Du finner tekniske data for biler i vår nybildatabase. Der kan du også sammenligne med data for Porsche Macan Turbo.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: