Toyota : Toyota blåser nytt liv i legende - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
37 bilder i galleri
Toyota blåser nytt liv i legende
SPIONBILDER: Toyota er ikke mest kjent for sportsbiler, men det er ett navn som får bilentusiasters puls til å øke. Nå kan det gjenoppstå.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Selv om de har ganske ulik profil, samarbeider Toyota og BMW på flere områder, blant annet når det gjelder motorer, brenselceller og hybridteknologi.

I tillegg utvikler de i felleskap nye sportsbiler, noe som for BMWs del skal bli etterfølgeren til Z4 og som for Toyotas del kan bli en helt ny modell. Samarbeidet ble lansert så tidlig som i 2011, men det tar tid når man skal utvikle noe helt nytt fra scratch.

Ingen av de to partene har gitt noen detaljer om verken navn eller lanseringstidspunkt, men det spekuleres i at BMW-modellen skal hete Z5.

og at Toyota vekker til live sin velklingende Supra-betegnelse.

Vi fikk et hint om en slik modell fra Toyota gjennom konseptbilen FT-1 på Detroit-utstillingen i 2014

Nå vet vi at konseptbiler er ekstreme i sine uttrykk, så produksjonsmodellen blir garantert vesentlig nedtonet.

Det er ikke lett å se detaljer på denne testmodellen som er knipset nær BMW i München og på Nordsløyfa. Men elementer fra fronten, det spesielle «double bubble» taket og «duck tail» hekken kan godt bli med til produksjon.

Bilen ventes ikke på markedet før i 2018, så det er foreløpig få signaler om hva som vil skjule seg under det lange panseret.

Det er ikke usannsynlig at nye Supra tilbys med en innstegsmotor på drøyt 200 hester som alternativ til en hybrid drivlinje med vesentlig høyere effekt.

Plattformen er utviklet for bakhjulsdrift, men en hybrid drivlinje kan muliggjøre elektrisk firehjulsdrift. Slik BMW allerede tilbyr på 225xe Active Tourer

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: