Mercedes-Benz B-Klasse: Ny B på vei - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Ny B på vei
Mercedes B-klasse kommer i ny utgave i løpet av året. Dette er det vi vet så langt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er ikke så veldig lenge siden jeg hørte rykter om B-klassens død. Dagens utgave skulle bli den siste, fordi folk kjøper ikke MPV-er lengre. Men om noen skulle trenge definitivt bevis for at B-klassen skal være med oss videre, har vi nettopp det her: Ferske spionbilder fra vintertesting i nord-Sverige.

Bildene viser en bil som tydelig har trekk fra den helt nye A-klassen, med «hissige» lykter foran, og myke former i baklyktene.

BMW har med sin 225xe vist at det er liv laga også for premium-MPV-er – gjerne ladbare – og Mercedes vil ikke være snauere.

Noen av motorene fra dagens utgave vil nok finne veien også inn i den nye, men med tanke på Mercedes’ omfattende motoroverhalingsinnsats de siste årene er det nok ikke mange antikvariske kraftverk som blir å finne under det stutte B-klasse-panseret.

Kan bli elektrisk
I Norge har B-klassen de siste årene vært mest kjent for å være Mercedes’ eneste rene elbil (nå har de riktignok elektriske Smart-modeller også), men bilen ble trukket fra salg i sommer.

Og skal vi tro de seneste ryktene – rykter det er langt mer hold i enn de om B-klassens endelikt – vil også den nye blir å få med stikkontakt. Både i form av en ren batteribil og en ladbar bensinhybrid.

For de som foretrekker ledningsfritt bilhold regner vi med å se den nye 1,4-liters bensinmotoren som fra nye A-klasse også i B-klasse. Små dieselmotorer forventer vi også å finne i den høyreiste modellen, og sikker også de nye 2-litersdieselene vi kjenner fra blant annet E-klasse.

Firehjulsdrift? Garantert – men neppe på den elektriske.

Håper på A-interiør
Fra A-klasse håper vi også Mercedes har kopiert interiøret over til B. En mer praktisk utgave av det stilige A-klasse-interiøret vil gi et løft i et ganske traust segment, og om ikke BMW 2-serie virker minst en generasjon gammel allerede, vil den virkelig føles avleggs om Mercedes slår på stortromma til nye B-klasse.

Les også: Slik blir neste generasjon av Mercedes’ multimediesystem

Om B-klassen rekker å bli Mercedes neste rene elbil vet vi ikke. Utviklingen av den elektriske SUV-en EQ C er allerede kommet langt, og er forventet på veien til neste år. Men for de som er på jakt etter en rimeligere elbil med premium-preg er kanskje B-klassen noe å vende snuten mot?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: