Imponerende debut for Oliver Solberg - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Imponerende debut for Oliver Solberg
I sitt første løp med ny bil og ny kartleser imponerte Oliver Solberg med å kjøre inn til totalseier i latviske Rallijs Aluksne.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Petter Solbergs talentfulle sønn, som i fjor ble tidenes yngste internasjonale rallycrossmester i RallyX Nordic-mesterskapet, debuterte i den nest største klassen i rally i helgen. 17-åringen er for ung til å inneha førerkort og kjører på dispensasjon i den latviske rallyserien.

Oliver Solberg fulgte fjorårsvinner Vasilij Gorban tett i innledningen og tok over ledelsen etter å ha vunnet fartsprøve 5 og 6.

Før siste etappe hadde 17-åringen bygget opp en ledelse på 6,9 sekunder mot ukraineren. Unge Solberg seiret til slutt totalt med 16 sekunder etter utklassing på siste prøve.

– Vi la en plan dagen før løpet om å starte kontrollert og finne rytmen. Bilen var en nytelse å kjøre, og tempoet ble stadig bedre utover i løpet. Kun to små feil, en liten tur ut i grøftekanten på SS4 og en et motorstopp på SS7 på grunn av 2.-girstart, var alt av problemer, sier Oliver Solberg, som også debuterte med sin nye kartleser, Aaron Johnston fra Irland.

– Da vi overtok ledelsen på SS6, tok jeg en ny prat med Aaron. Det er lett å la seg rive med når man er i ledelse, men vi fokuserte på å beholde roen og fullføre jobben. Jeg må takke foreldrene mine, Aaron og teamet for en fantastisk jobb samt Circle K og sponsorene mine for at de gjorde dette mulig, sa 17-åringen.

Les portrettintervju med Oliver Solberg fra bladet Bil

Petter Solberg var på plass og fulgte sønnens ferd mot karrierens første rallyseier.

– Vi er stolte foreldre i dag. Pernilla og jeg var ute på prøvene og fulgte med, og vi ble mektig imponert. Mest imponert er jeg over hvor rolig og konsentrert Oliver var gjennom hele dagen. Selv da han kjempet for seier, om tideler og få sekunder, greide han å beholde roen. Oliver og Aaron har lært mye av denne helgen, slo 2003-rallyverdensmester Petter Solberg fast.

Det norsk-svenske stortalentet kjører en Volkswagen Polo GTI R5 WRC2-bil, eid og driftet av pappa Petters PSRX-team. Neste runde i den østeuropeiske serien er Rallijs Sarma om tre uker.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: