Henning Solberg i NM-ledelse - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Henning Solberg i NM-ledelse
I år som i fjor var det russiske Nikolay Gryazin som var raskest under NM-åpningen i rally som ble kjørt i Sigdal lørdag. Men i NM-sammenheng ble det full poengpott til Henning Solberg.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

De russiske gjestene teller nemlig ikke i NM. Derfor tar Henning Solberg med seg full NM-pott fra åpningsløpet sammen med sin østerrikske kartleser, Ilka Minor. I likhet med Gryazin, kjørte også Solberg en Skoda Fabia R5 i klassen for de internasjonale firehjulsdrevne bilene.

I år er det 20 år siden 46-åringen fra Spydeberg vant Sigdalsrally.

– Det gikk greit i dag, men på Hadeland om to uker skal jeg gasse enda mer, lovet Henning etter målgang.

Stort startfelt
Det var et imponerende startfelt i Sigdal. Blant de 85 bilene som stilte til start, var også regjerende norgesmester Anders Grøndal og VM-fører Ole Christian Veiby som kjører i den raskeste klassen.

Veiby, som kjører for KNA Kongsvinger, og hans svenske kartleser Jonas Andersson, ble nummer tre i en VW Polo R5. Etter en perfekt test hadde de noen utfordringer med bilen i Sigdal.

Anders Grøndal fra Asker og Bærum Motorsport og Marius Fuglerud fra NMK Drammen endte på fjerdeplass med sin Ford Fiesta R5.

Den regjerende norgesmesteren hadde også tekniske utfordringer som gjorde at han ikke greide å følge konkurrentene gjennom de åtte fartsprøvene.

VM-fører Mads Østberg skulle også kjørt løpet i en leid Subaru, men måtte bryte før start på grunn av bensinlekkasje.

Jentene markerte seg
I klassen for internasjonal biler med tohjulsdrift måtte flere av konkurrentene bryte. Den som derimot holdt seg på veien og i tillegg kjørte fort, var regjerende norgesmester, Lars Martin Stensbøl fra KNA Kongsvinger.

Han har med seg broren Mads Ola i kartleserstolen i en Peugeot 208. De fikk lenge konkurranse av fjorårets sølvvinnere, Morten og Merete Storsveen fra KNA Varna, men ekteparet endte i snøbrøyta med sin Renault Twingo R2.

Nummer to i klassen ble derfor Thea Turvoll Lien fra arrangørklubben NMK Modum og Sigdal og Anita Hvambsahl som representerer KNA Kongsberg. De kjører en Ford Fiesta R2T, og var svært godt fornøyde med dagen.

Nok et damelag markerte seg i Sigdal. Ada Marie Hvaal og kartleser Helene Hvaal fra NMK Larvik kjørte inn til en tredjeplass med en Renault Twingo R2.

Anders Kjær dominerte i nasjonal
I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler var det helt åpent foran sesongstart. Mange var spente på hva Anders Kjær fra NMK Larvik og Gøril Undebakke fra NMK Nore og Uvdal kunne utrette med sin tilårskomne Golf 2 GTi.

Duoen imponerte stort helt fra start, og parkerte alle konkurrentene. De vant ikke bare klassen for nasjonale tohjulstrekkere, men det var heller ingen nasjonale firehjulstrekkere som greide å holde følge med brannmannen fra Larvik og hans kartleser.

De kjørte inn til 8. plass totalt i løpet, og var over tre minutter foran Olav Fredriksen og Ole Thomas Westby fra NMK Modum og Sigdal som tok andreplassen. Nummer tre ble fjorårets sølvvinner i NM, Tom Kristian Lien fra arrangørklubben NMK Modum og Sigdal. Han kjører en VW Golf og har med Trond-Håvard Østheim fra NMK Hadeland som kartleser.

Første pott til Bernt Kollevold

Etter at regjerende norgesmester i nasjonal klasse for firehjulstrekkere, Kenneth Johnsrød, har tatt steget opp i klassen for internasjonale biler, var Bernt Kollevold og Veronica Engan fra Asker og Bærum Motorsport favoritter i klassen.

Selv om deres Mitsubishi Lancer Evo fusket litt gjennom dagen, kunne de kjøre over mållinja som vinnere. 13 sekunder bak kom Martin Nygård fra KNA Kongsvinger og Peder Johansson fra MK Team Treske med en Subaru STI.

Nummer tre i klassen ble Stein Brynildsen fra NMK Gardermoen. Han har med seg Vemund Leivestad fra NMK Aurskog og Høland i sin Mitsubishi EVO R4.

Etter at seks NM-runder er kjørt, skal det skal kåres fire norgesmestre. Tre av løpene går på vinterføre og tre på barmark.

Neste runde er Rally Hadeland om to uker.

Fra tirsdagen etter løpene vil det vises en 20 minutters TV-produksjon fra hver NM-runde på VG+.

10-på-topp Sigdalsrally 2019

 • Nikolay Gryazin / Yaroslav Fedorov, Sports Racing Technologies, Skoda Fabia R5         
 • Henning Solberg / Ilka Minor, KNA Indre Ytre Østfold / Austrian Msp. Federation, Skoda Fabia R5 +0:34,2       
 • Ole Christian Veiby / Jonas Andersson, KNA Kongsvinger / MK Team Treske, VW Polo R5 KMS +1:04,2
 • Anders Grøndal / Marius Fuglerud, Asker og Bærum Motorsport / NMK Drammen, Ford Fiesta R5 +2:17,8
 • Kenneth Johnsrød / Eirik Borge, Asker og Bærum Motorsport. Ford Fiesta R5 +3:31,9
 • Søren Snartemo / Arne Ingar Stulen, NMK Konsmo / NMK Hadeland, Skoda Fabia R5 +3:41,4
 • Mattias Monelius / Nicklas Edvardsson, SMK Örebro / SMK Dala, Skoda Fabia R5 +3:42,4
 • Anders Kjær / Gøril Undebakke, NMK Larvik / NMK Nore og Uvdal, Golf 2 GTi +5:51,3
 • Oddbjørn Røed / Haakon Sande, NMK Sandefjord / NMK Tønsberg, Ford Fiesta R5          +6:15,9
 • Lars Martin Stensbøl / Mads Ola Stensbøl, KNA Kongsvinger, Peugeot 208 R2 +6:51,8

Slik kjøres årets Norgesmesterskap i rally:

 • 19.01.2019: Sigdalsrally (NMK Modum og Sigdal)
 • 02.02.2019: Rally Hadeland (NMK Hadeland)
 • 23.02.2019: Numedalsrally (NMK Nore og Uvdal
 • 04.05.2019: Rally Sørland (KAK)
 • 01.06.2019: Aurskog Høland Rally (NMK Aurskog Høland)
 • 21.09.2019 NM6 = Rally Hedmarken (NMK Hamar)
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: