Rå oppvisning av Dennis Hauger - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Rå oppvisning av Dennis Hauger
Dennis Hauger har i helgen vist hvilken dyktig fører han er. Han krysset målstreken først i to av tre løp og kjempet om seieren til siste runde i det tredje. Men en straff medførte at han ikke fikk poengene han hadde kjørt inn.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Dennis var raskest på den frie treningen på østerrikske Red Bull Ring, og han noterte beste tid i begge kvalifiseringene. Lørdagens løp ledet han fra start til mål og kunne dermed for første gang entre toppen av seierspallen i det tyske Formel 4-mesterskapet.

I søndagens første løp var han om mulig enda mer suveren og opparbeidet seg kjapt en solid ledelse. Denne holdt han også helt frem til målstreken, og for andre gang denne helgen ble «Ja, vi elsker» spilt på Red Bull Ring.

I tredje løp snus resultatliste for de åtte beste i andre løp på hodet, slik at Dennis skulle ha startspor åtte. Men da løpet startet sto Dennis helt ned på fjortende startspor.

– Jeg skulle ha fått 30 poeng mer enn jeg fikk i helgen. Dobbel pole position, seier i første løp og jeg krysset mållinjen først også i det andre løpet, sier Dennis.

– Men jeg ble straffet siden min sektortid under et gulflagg var to hundredeler raskere enn bestetiden jeg hadde notert tidligere. Det skyldtes at jeg fikk slipstream fra en fører jeg tok igjen med en runde på langsida.

For de to hundredelene ble Dennis ilagt en tidsstraff på hele 30 sekunder, noe som medførte at han ble flyttet ned til 14. plass. På førerbriefing i forkant av løpene blir det presisert at førerne skal slippe opp gassen i gulflaggsoner, og det var denne regelen som ble håndhevet hardt her.

Dennis måtte starte tredje løp fra posisjon 14, men som han har vist ved tidligere anledninger klarte han på tross av dette å holde motivasjonen oppe og kjøre et fantastisk løp. Han plukket konkurrent for konkurrent og avanserte i siste fase av løpet helt opp til andreplass.

– Jeg fikk muligheten til å slåss om seieren, men i sving to på siste runde hadde vi et sammenstøt og jeg punkterte og måtte kjøre i depotet. Jeg vil ikke uttale meg for sikkert før jeg har sett opptaket, men jeg føler at det ikke var min skyld, sier Dennis.

– Det var synd det endte slik, for dette kunne vært den perfekte helgen. Likevel vet jeg at jeg har tempoet inne og sesongen er lang, så jeg holder motet oppe og kjemper videre, avslutter 16-åringen fra Aurskog som kjører både tysk og italiensk mesterskap i Formel 4 for det nederlandske teamet Van Amersvoort Racing.

Samleside for Dennis Hauger på BilNorge.no

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: