Si det med Mojipic - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Si det med Mojipic
Dette høres så moro ut, at det er sikkert ikke lovlig.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Egentlig burde jeg ikke like dette. For denne dingsen jeg skal fortelle om dukket opp fordi brødrene Ilya og Igor Pashko var så ivrige tilhengere av Pittsburgh Penguins at de gjerne ville fortelle resten av verden om det også, til og med når de satt i bilen sin.

Men akkurat denne klubben? Alle (!) husker vel 24. april 2015 da Mats Zuccarello fikk en puck i hodet – hilsen Penguins – og ble så alvorlig skadet at det ble kraniebrudd og hjerneblødning, og han mistet midlertidig taleevnen og følelsen i ansiktet og den ene armen.

Zucca kom seg, men jeg har fremdeles dårlige vibber rundt Pittsburgh.

Så var det brødrene Pashko da.

De satte seg ned og konstruerte Mojipic som de kan bruke i stedet for å skrike til folk.

Det vil si, man kan bruke den til snille hilsener også.

Greia er at du har en dings som kan projisere passende bilder opp på ruta, slik at det kan ses av andre trafikanter.

Fortrinnsvis bakruta, med andre ord.

Det har vært noen forsøk på slikt tidligere, meget mer primitive. Ett eneste bilde, eller en slags lysavis.

Bilfabrikkene har også forsøkt det. Toyota lagde en bil som endret ansiktuttrykk en gang, og nå sist var det Fiat som utstyrte sitt Centoventi-konsept med masse muligheter for å avgi meldinger.

Men disse folkene har et utvalg på 1500 Smileys eller Emojis. Du kan styre dem med stemmen – bare fortell SIRI eller hvem det nå er du har der nede i telefonen, hva hun skal formidle, så kommer budskapet.

Og det kan være alt fra en vanlig Smiley, til beskjed om ikke å ligge så tett bak, til ren reklame for laget dit. Der du flasher Penguins-logoen hele veien til og fra stadion.

Og når du har gått lei biblioteket – ikke så få av dem er forresten animerte også – kan du lage dine egne.

Du kan bruke appen til å tegne noen selv, eller lage animerte GIF’er, eller hente opp bilder fra ditt eget album, eller laste ned fra en URL. For eksempel kan du vise resten av verden hvor flink du er i Tetris der dere sitter i verdens tetteste kø.

Eller du kan bruke den som info-plakat for din egen bil. «Til leie», eller hvis du er en gatemat-truck: «Tid for lunch»!

Det hele ble folkefinansiert gjennom Indiegogo, og nå har de fått inn over fire millioner kroner – langt over målet, og sier de skal begynne å ekspedere utstyret i august.

Og utstyret er altså et display på 32 x 32 pixel på 6.000 candela som er mer enn nok til at det syns i glorete solskinn. Den har innebygget ladbart batteri, og ladekabel hører med.

Det later til at den skal koste litt over 500 kroner for de første som backet dette prosjektet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: