Volkswagen : Her er nye Volkswagen Golf - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
79 bilder i galleri
Her er nye Volkswagen Golf
Nye Volkswagen Golf er akkurat avduket hjemme i Wolfsburg.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Volkswagen Golf har vært en av bestselgerne i Europa i flere tiår. Torsdag kveld ble åttende generasjon avduket i Wolfsburg. Den er mer digital, oppkoblet og mer intuitiv å betjene, skriver bilprodusenteni en melding.

- I løpet av syv generasjoner har Golf imponert over 35 millioner kunder. Hele bilindustrien venter at nye Golf setter standarden, uttalte styreformann Herbert Diess i Volkswagen AG under presentasjonen.

Når det gjelder teknologi tar Golf det største spranget fremover siden debuten, hevder VW-ledelsen. 

Den digitale arkitekturen gjør nye dimensjoner av intuitiv betjening mulig, for eksempel førerassistanse i opptil 210 km/h. Golf blir også den første Volkswagen som utnytter kollektiv trafikkinformasjon via «Car2X» til å varsle om mulige farer.

Det kommer ingen elektrisk utgave av Golf denne gangen, men hybridversjoner (eTSI og eHybrid), faktisk fem i tallet, inkludert to ladbare. Den mest effektive kommer med 204 hk, mens en GTE-versjon får 245 hk. Begge har et nytt 13 kWh batteri som gir en elektrisk rekkevidde på rundt 60 km.

Enn så lenge leveres Golf også med effektive bensin- og dieselmotorer, samt naturgass. 

Golf, Life og Style erstatter Trendline, Comfortline og Highline. Det nye R-Line utstyrsnivået erstatter forgjengerens R-line pakker

Nye Golf kommer på markedet i desember. Til Norge kommer den først til sommeren 2020, opplyser den norske importøren.

Mens dagens Volkswagen Golf fortsetter å være bestselger i sitt siste produksjonsår, er nye Golf forhåndsdømt til ikke å bli en bestselger i Norge, skriver vårt søsterorgan BilNytt.no torsdag.

Budskapet fra den norske importøren er at allerede fra 2023 skal nesten alle personbilene 
fra Volkswagen være nullutslippsbiler, men nye Golf VIII vil ikke komme i elektrisk utgave.

Dermed er det en annen Volkswagen-modell som blir Harald A. Møllers bestselger, ID.3 – og etterhvert resten av ID-familien.

PS: Markedsandeler for Golf her hjemme på 6-, 7- og 8-tallet de siste årene er imponerende.  Akkumulert markedsandel over 45 år på mer enn fem prosent er ganske utrolig. Ut 2018 var det registrert 264.131 nye VW Golf i dette landet, mens det totalt i Norge i løpet de siste 45 årene er registrert 4.955.554 nye personbiler. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: