Volkswagen Golf: Den familievennlige Golfen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Den familievennlige Golfen
SPIONBILDER: Her ser du en nærmest umaskert Golf stasjonsvogn. Ingenting tyder på at den skal gjenta fordums suksess i Norge.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Golf stasjonsvogn var i mange år populær som norsk familiebil grunnet god plass og en pris som var oppnåelig for folk flest.

Om vi spoler noen år tilbake ble det ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken registrert 1622 nye Golf stasjonsvogn i 2016, men siden har tallet sunket jevnt og trutt til det stoppet på 183 biler i 2019.

Riktig nok et år da produksjonen stoppet for å gi plass til en ny generasjon.

En av årsakene er den sterkt økende interessen for SUV-er, men en annen forklaring er å finne i «familien».

For den tsjekkiske fetteren, Skoda Octavia stasjonsvogn, ser nemlig situasjonen helt annerledes ut med 3670 registreringer i 2016 og stabilt salg på over 3000 hele denne perioden.

Hittil i år er 97 prosent av alle nyregistrerte Golfer elbilen som snart skal fases ut, og da blir det norske Golf-salget meget begrenset på tross av en splitter ny modell som nettopp har entret markedet

Kanskje så begrenset at det ikke blir plass til stasjonsvognen i det norske programmet? Vi sjekker ut med importøren:

– Siden Golf stasjonsvogn ikke kommer som ladbar hybrid eller med et aktuelt 4Motion-alternativ har vi valgt å ikke tilby den i Norge, sier kommunikasjonssjef Anita Svanes.

Selv om bilen på disse bildene fremstår som umaskert er det tatt noen grep for å lure oss. Fronten trenger de jo ikke skjule – den blir som femdørsutgaven.

Hekken ser her ut omtrent som på den utgåtte modellen, men slik blir den ikke. Legg merke til at det er brukt både hvit og farget tape på baklyktene.

Med hensyn til interiøret kan du regne med at det overføres direkte fra kombien, inkludert den store infotainment-skjermen og de digitale instrumentene. Eneste forskjell blir den ekstra plassen i baksetet og bagasjerommet.

Nye Golf stasjonsvogn vil være på plass i løpet av høsten i de markedene hvor den skal selges.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: