Zeekr 009
Zeekr 009
Zeekr 009
Zeekr 009
Zeekr 009
Zeekr 009

Fortsatt kjempegrill-tendenser

Først viste Zeekr oss bildet av en kjempegrill. Budskapet var at de snart kommer med en ny batterielektrisk MPV. Nå viser de oss hele bilen.

Publisert Sist oppdatert

Zeekr er Geelys nye merke som skal konsentrere seg om batterielektriske biler i de øvre segmentene.

Designerne deres har åpenbart fått klar beskjed om å lage biler som gjør inntrykk.

Her er det store flater, rette vinkler, felger som ser ut som rulett-hjul, en grill som er ment å overvelde og en rekke andre hint om at dette er en mektig bil.

Grillen får spesiell betydning på denne bilen fordi den også er lyssatt av til sammen 154 LED-bånd, for riktig å understreke hva det dreier seg om. I tillegg sørger de lett dramatiske kjørelysene for å ramme kunstverket inn.

Designerne har ellers vært tilbakeholdne med virkemidlene. De har latt denne forbli den kassen den er. Fra siden blir det horisontale understreket ved hjelp av den lyse linjen langs hele taket og de markerte, horisontale dørhåndtakene.

Det eneste som forstyrrer er knekken på den sleidbare bakdøren sammen med de vertikale blanke stripene.

Hvorfor i all verden?

Hekken er like diskret som fronten er dramatisk. Røde lys – også som en stripe under bakruten, er de eneste grafiske elementene der. Og de understreker igjen at her er det rette linjer det dreier seg om.

Bilen er stor, 521 x 202 x 186 centimeter. Akselavstanden er på 321 cm og det er vel foreløpig rekord for SEA-plattformen som snart alle Geelys modeller er bygget på.

Akselavstand og lengde er med andre ord 40 cm mer enn på BYD Tang – og den er STOR.

Interiøret er 2+2+2 seter, men den skal også komme i VIP versjon – som fireseter. Både forsetene og baksetene er belyst ovenfra av store soltak.

Det ser ut som MPV er på vei tilbake.

Powered by Labrador CMS