BMW 1-serie Coupé

BMW 1-serie Coupé

BMW 1-serie Coupé

BMW 1-serie Coupé

BMW 1-serie Coupé

BMW 1-serie Coupé illustrasjon

Krympet av kulde?

Vi har vist deg dataillustrasjoner av flere nye 1-serievarianter fra BMW tidligere. Nå er en av dem observert "live" i det kalde nord.

Publisert Sist oppdatert

En sentral person hos BMW var uvanlig snakkesalig under den nylig avholdte lanseringen av 3-serie cabriolet i USA. På spørsmål fra amerikansk bransje bekreftet han at 1-serien vil utvides med både en 2-dørs coupé og en cabriolet.

Siden begge skal være på det amerikanske markedet i løpet av 2008, er Genève 2008 trolig åsted for verdenslanseringen. Som en bekreftelse på at utviklingen pågår, dukker nå 2-dørsutgaven opp i lett kamuflert utgave under en vintertest på nordlige breddegrader.

Opplysninger om motorer er foreløpig begrenset, men selv om BMW’s talsmann hevder at bilen ikke skal selges med 4-sylindrede motorer i USA, er det sannsynligvis slike konstruksjoner som blir mest utbredt i Europa.

Trolig vil frukter av samarbeidet mellom BMW og PSA danne grunnlaget for programmet som skal toppes av en 6-sylindret treliter kjent fra bl.a. 130i. En M-utgave med biturbo kan også bli aktuell.

Det fins entusiaster som hevder at nye 3-serie coupé og cabriolet er blitt for store og luksuriøse til å kalles sportslige. Mange ønsker seg derfor en mindre og enklere bil med all den dynamikk og kjøreglede BMW er så kjent for. En 1-serie coupé vil nok gjøre vei i vellinga for en del av disse.

Powered by Labrador CMS