BMW 2-serie Cabriolet

BMW 2-serie Cabriolet

BMW 2-serie Cabriolet

BMW 2-serie Cabriolet

BMW 2-serie Cabriolet

BMW 2-serie Cabriolet

























































































































































Møt våren i ny BMW-cab

BMW presenterer sin første 2-serie cabriolet. Den er leveringsklar før påsken 2015.

Publisert Sist oppdatert

Det er visst sesong for cabriolet-nyheter nå i september. Ikke bare viste Mazda frem siste generasjon av legendariske MX-5 – nå vil også BMW vise seg toppløs.

2-serie cabriolet byr ikke på så mange overraskelser. Tidligere i sommer så vi bilder av en lett kamuflert bil på test, og den ferdige utgaven er i stor grad som forventet.

Taket er av stofftypen, og felles og lukkes på 20 sekunder – også i fart. Opp til 50 kilometer i timen. Taket kan leveres i sort, mørkt grått og brunt.

Under panseret finner vi motorer fra 2-seriens øvrige utvalg. Den som kanskje bør være mest aktuell for Norge er 220i, med en 2-liters bensinmotor på 184 hestekrefter. Denne motoren fungerer bra i langt større biler, som for eksempel X3, og bør være ypperlig til å cruise langs norske fylkesveier.

Stivere enn før
Litt mer effekt får du i 228i – 245 hestekrefter – men det er vel ikke å forvente at dette blir en storselger. Toppmodellen blir M235i. 3-liters rekkesekser, 326 hestekrefter, M-styling og sportsunderstell skal gjøre 2-caben til en skikkelig kjøremaskin.

For de som er sær, og ønsker diesel under cabriolet-panseret, fins også en 220d. 190 hestekrefter og et lass av moment klarer nok å overbevise mange – selv om diesel i en slik bil er som pølse i brød på julaften. Det går an, du blir mett, men det er langt i fra tilfredsstillende.

BMW lover at 2-serie-caben har 20 prosent høyere vridningsstivhet i karosseriet sammenlignet med forgjengeren, og den største motoren, M235i, kan også leveres med mekanisk differensialsperre som ekstrautstyr.

Interiøret er som 2-serien for øvrig, men kanskje noe trangere i baksetet.

Priser er foreløpig ikke klare, men forvent et lite prishopp fra tilsvarende 2-serie coupé.

Powered by Labrador CMS