Konklusjon

Publisert

Innledning

For å ha fortalt det; dette er tre meget gode biler. Skal du ha en kompakt og hendig bil med akseptabel plass og komfort gjør du ingen feil hvis du velger en av dem.

Men når det er sagt, så er det også ganske store forskjeller mellom de tre. Da vårt testlag skulle velge, var Peugeot 206 den første som falt ut. Først og fremst på grunn av et høyt støynivå og det faktum at den gir et billig inntrykk. Hard og blank plast i interiøret og et raklete gearskift får ta mye av skylden for det siste. Den gode fjæringskomforten druknet bokstavelig talt i støy, og på kjettingslitt snødekke kunne vi bare glemme tanken på å lytte til radioen. Peugeot burde også gjøre noe med kjørestillingen, rattet må kunne trekkes lengre bak. At 206 har det trangeste baksetet kunne vi levd med, og de nydelig kjøreegenskapene og den friske designen også.

Punto var neste ut. Først og fremst på grunn av liten benplass til sjåføren. Her har du normalt ingen mulighet til å strekke ut venstrebenet, og når høyrebenet også lever trangt, hjelper det bare litt at Punto har det desidert mest komfortable førersetet. Bak sjåføren er det rikelige plassforhold til både passasjerer og bagasje. Kjøreegenskapene er trygge. Fjæringskomforten kan riktignok bli bedre, men støynivået er behagelig. Fiat har også fått sikkerhetsutstyret på plass og er nesten på Corsas nivå.

Opel levner ingen tvil om hva de ønsker å oppnå med Corsa. Her har de investert i både utstyr, sikkerhet og finish. Corsa gir kort og godt et meget godt inntrykk. Trygge kjøreegenskaper, behagelig støynivå og en moderne og delikat førerplass, gjør at det er lett å trives i Corsaen. Men også her er det rom for forbedringer. Fjæringskomforten er et eksempel, den er et lite hakk dårligere enn i Punto og merkbart dårligere enn i 206. Så er det førersetet, da. Hva tenkte Opels folk på da de laget den seteryggen? Har du problemrygg, skal du låne Corsa på langtur før du skriver under kontrakten. Det til tross satser vi på den nye Opelen. Som du ser er ikke Punto og 206 perfekte de heller.

LES VIDERE:
- Opel Corsa
- Fiat Punto
- Peugeot 206
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS