Peugeot 207 SW 1.6 HDI Outdoor

En praktisk, delikat og velutstyrt bil som er rommelig nok for ettbarnsfamilien.

Publisert Sist oppdatert

Peugeot 207 SW

Innledning

Peugeot 207 SW i vår testutgave har utstyrsvarianten Outdoor, som innebærer at den i tillegg til utstyrsnivå Premium har brede beskyttelseslister rundt hjulhus og sidekanaler, 2 cm høyere fjæring, 16-tommers alufelg med 205/55-dekk, samt sotede bakre sidevinduer. Dette beløper seg til 11.000 kroner ekstra, og innebærer at bilen har et markert sportslig preg.

Førermiljøet er mer funksjonelt og oversiktlig enn i Mini. Førersetet, som på dette nivået har skinn på setevangene, gir meget god sidestøtte i ryggen og akseptabel støtte i sitteputen. Fothvileren for venstrefoten er grei nok i bredden, men er litt for kort for skonummer 43. Midtkonsollen gir fin sidestøtte for høyrebenet.

Dessuten kan fører og passasjer glede seg over to-sone klimaanlegg samt muligheten til å få mye lys inn i bilen (og eventuelt utsyn i høyden) gjennom det store og lekre takvinduet, som Peugeot kaller panoramatak, med et areal på hele 1,1 kvadratmeter.

Det er god fleksibilitet i bakseteløsningen. Når bakseteryggen, som er delt 40/60, legges ned med en enkel enhåndsjobb, glir sitteputa automatisk fremover, og gulvet i bagasjerommet blir helt flatt. Dermed er det lett å laste bagasjerommet og utnytte det effektivt. Samtidig er innlastingshøyden bare 56 cm. Verdt å nevne er det også at vinduet i bakluka kan åpnes separat, praktisk og lettvint hvis du bare skal legge inn småting i bagasjerommet.

Dieselmotoren, som selvfølgelig er utstyrt med dieselpartikkelfilter, er nøyaktig den samme som i Mini Clubman, men mens Mini har koblet den sammen med en sekstrinns manuell kasse, er det femtrinns transmisjon her i 207. Likevel oppnår 207 det laveste testforbruket, noe som også må ses i lys av at 207 er den tyngste bilen.

Vi har ikke vært bortskjemte med kontante og presise gearkasser i Peugeots små og kompakte biler de seneste årene, men her finner vi en overraskende presis kasse. Selv om sjalteveien er forholdsvis lang, takler kassen kjappe gearskift uten å mukke.

Hjuloppheng, fjæring og demping er satt opp for å prioritere komfort fremfor sportslige kjøreegenskaper. Selv om 207 SW ikke kan måle seg med Clubman når det gjelder kjøreglede, er den klart bedre enn Fabia på dette området, ikke minst har den bedre styrerespons enn den tsjekkiske rivalen. Verdt å nevne er det også at bilen kan vise til én meter kortere bremselengde enn Clubman med helt like dekk.

Vi nevnte at bilen i utgangspunktet har premiumutstyrsnivå, noe som betyr en imponerende liste: Alufelger, kjørecomputer, bilradio med MP3-kompatibel CD-spiller og kontakt for tilkobling av iPod, kjøling i hanskerommet samt tåkelys foran, foruten det nevnte glasstaket og to-sone klimaanlegg.

FØRERMILJØ - 8 poeng
Mer funksjonelt og oversiktlig enn Mini, mer moderne enn Fabia.

PLASS I KUPÉ - 7 poeng
På det jevne foran, snau benplass og takhøyde bak.

BAGASJEPLASS - 8 poeng
Volum på det jevne. God fleksibilitet. Helt flatt gulv når bakseteryggen legges ned.

KOMFORT - 8 poeng
Brukbar sitte-, kjøre- og støykomfort.

PÅ VEIEN - 7 poeng
Ikke som Mini, men akseptabel styring og hjuloppheng. Sliter mer på dårlig vei.

MOTORYTELSE - 8 poeng
Tyngste bilen, derfor litt tregere enn Mini.

FORBRUK - 8 poeng
Lavest testforbruk, til tross for tyngste bilen.

SIKKERHET - 9 poeng
Personbilen har fem NCAP-stjerner, sannsynligvis det samme her.

PRIS - 8 poeng
Midt på treet i dette selskapet, både i basis- og testversjon.

UTSTYR - 9 poeng
Enda mer utstyr enn Premium. To-sone klimaanlegg, stort takvindu.

SUM - 80 poeng

Merk: Poengene gjelder kun for denne testen og kan ikke overføres til andre tester.

LES VIDERE:
- Mini Cooper D Clubman
- Skoda Fabia
- Konklusjon
- Tekniske data

Powered by Labrador CMS