Ferrari 499P Modificata

Nye kandidater til Oslo Motor show?

Ferrari kommer med to på en gang

Nå som vi nettopp har forlatt Oslo Motor Show med Ferrari sitt flaggskip Daytona SP3, bør vi nok følge opp med to blodferske nyheter fra den italienske fabrikken. Kanskje en av dem kommer til Oslo Motor Show neste gang?

Publisert Sist oppdatert

Siden den ene bare er verst, mens den andre er enda verstere, skal vi kanskje begynne med den som det faktisk går an å drømme om.

Riktignok er dette også en bil i begrenset opplag og reservert for de av fabrikkens kunder som deltar i Corse Clienti-løpene. Men man finner tross alt forholdsvis alminnelige, men prominente, bilsportfolk i denne gruppen.

Baneracer

Neste års bil tar over fra 488 Challenge Evo og er basert på 296 GTB, en av de vakreste bilene i dette segmentet. Den er slett ikke ødelagt i racing-utgaven. Men nå har ingeniørene hentet flere elementer fra GT3-programmet og funnet flere krefter og større marktrykk.

Kort akselavstand, kjapp i bevegelsene og en V6 motor med raske reaksjoner (ikke noen hybride alibier her ennå, heldigvis) burde være utgangspunkt for en lettkjørt konkurransebil for Racing-klientene.

Aerodynamiske tricks rund omkring, legg spesielt merke til det store luftinntaket på panseret som den vanlige 296 ikke har. Til sammen gir dette 870 kg marktrykk ved 250 km/t – eller i praksis, 2 sekunder raskere rundt Mugello enn 488-forgjengeren.

De sparte vekt ved å kaste ut hybrid-systemet, denne bilen veier 1330 kg, 140 kg mindre enn GTB og de har hentet ut 690 hester. Nye karbonfibre i bremseskivene sikrer lenger liv, og nye Pirelli-dekk sikrer mer forutsigbar oppførsel.

(saken fortsetter etter galleriet)

Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge
Ferrari 296 Challenge

Le Mans-inspirasjon

Men så har vi den vi virkelig har ventet på da. Ingen trodde vel at Ferrari ville la Le Mans vinneren passere uten at noen flere skulle få ta del i gleden?

Den ble vist for den typiske målgruppen: kundene fra Corso Clienti ved årets finale på Mugello.

499P het Le Mans-vinneren, 499P Modificata heter den nye modellen. Og det er den, men ikke mye.

Den ser nesten ut som Le Mans-bilen, det er først og fremst under karosseriet ting har skjedd. Mye av det for å gjøre den enklere å drive på bane, og vedlikeholde, enn racerbilen.

Pakkeløsning

Men også denne er utelukkende ment for banebruk – Ferraris egen serie som det skal koste de som blir invitert til å kjøre, £ 5,1 mill. i to år.

Da får de med seg motoren fra 296 GT3-versjonen pluss et hybridsystem som ikke behøver ta hensyn til racing-begrensninger.

Her kan man slippe løs hybridkreftene allerede fra start og ikke vente til du er på bortsiden av 190 km/t, så forhjulene kan trekke med hele veien.

Det er lagt ned masse innsats, sies det, i kalibrering av kraftavleveringen til begge hjulsettene og det kan hentes mange ekstra krefter fra bremsingen.

858 hk står det i spesifikasjonene. Men akkurat som på banen ellers har denne bilen et ekstra tricks på lur.

Trykk på en boosterknapp, og du har ytterligere 161 hester til disposisjon – for sju sekunder ad gangen.

Tilpasset ulike kropper

Det vil bli nye Pirelli-dekk i stedet for de Michelinene som Le Mans-arrangøren krever, og en opphengning som blir mer Hyper- enn racerbil. Setene – presiseres det – blir bredere enn vanlig for å være forberedt på de forskjellige kroppsstørrelsene for selskapets Sport Prototipi Clienti program.

Ferrari har, som du skjønner, flere tilbud til vennene sine enn bare biler. Her tilbys det biler for konkurransekjøring i Prototype-klassen. Hvor mange det er aner jeg ikke – Ferrari har ikke sagt hvor mange 499P Modificate de skal bygge – bare at alle får flunkende nye chassis. Her er det ikke noe gjenbruk!

Så har de et F1 Clienti-program, der kundene eier de gamle F1-bilene, men de blir betjent av fabrikkens egne mekanikere.

Og så har vi det mest populære Ferrari Challenge-programmet for deres Corso Clienti.

Sikkert en fin måte å bygge lojalitet på.

Powered by Labrador CMS