Smart #3 lekkasje fra Kina
Smart #3 lekkasje fra Kina
Smart #3 lekkasje fra Kina
Smart #3 lekkasje fra Kina
Smart #3 lekkasje fra Kina

Lekkasje

Er Smart kommet ut av tellinga?

Det har lekket ut bilder av en ny Smart-modell fra Kina. Men den får ikke den modellbetegnelsen man skulle forvente.

Publisert Sist oppdatert

Smart valgte å kalle sin første modell bygget i «det nye regimet» for #1, og da hadde det vel vært logisk at den neste het #2?

Men slik blir det ikke – for nå har det lekket ut bilder av #3 på Carnewschina.com. Opphavet for lekkasjen er kinesiske myndigheter med ansvar for typegodkjenningen.

«Nye» Smart er et samarbeid mellom Mercedes og Volvo-eier Geely og skal bestå av en serie elbiler bygget i Kina på Geelys SEA-plattform.

Plattformen ligger også under Smart #1 samt modeller som Volvo EX90, Polestar 3, Lotus Eletre og en rekke kinesiske modeller vi foreløpig ikke har sett i Norge.

Designmessig følger #3 i samme fotspor som #1 som etter planen skal lanseres inneværende år. Det gjelder blant annet front og hekk, dørhendler som foldes ut og logoer på C-stolpene.4

Men Smart #3 får et mer sporty design takket være takbuen som skrår ned i bakkant.

Tiden da Smart var synonymt med kompakt er definitivt forbi. De fysiske målene på #3 er en lengde på 440 centimeter, en bredde på 184 og en høyde på 156 cm over en akselavstand på 278,5 cm. Dermed befinner vi oss i omtrent samme landskap som f.eks. Volvo C40.

Ifølge Carnewschina.com har bilen en egenvekt på 1740-1890 kg, avhengig av utstyrsnivå, og kan trekke tilhenger på inntil 1600 kg.

Drivlinjene tilsvarer de som tilbys i Smart #1 – modeller med bakhjulsdrift får en effekt på 200 kW/272 hk mens de med firehjulsdrift og en motor på hver aksel varter opp med 315 kW/428 hk.

Smart #3 forventes på markedet i 2024.

Powered by Labrador CMS