-
Bilia X:
Plassjef, XPENG Lørenskog
-
Toyota Sarpsborg og Halden:
Salgskonsulent
-
Hedin Performance Cars:
Servicemarkedsleder
-
Hedin Performance Cars:
Servicerådgiver
-
Hedin Performance Cars:
Delelagerekspeditør
-
Møller Bil Ensjø - Møller Bil Etterstad:
Bilmekanikere og fagteknikere
-
Bertel O. Steen Tønsberg:
Hjulutrustningsarbeider/ mekaniker
-
Møller Bil Gjøvik:
Fagtekniker
-
Møller Bil Gjøvik:
Bilmekaniker
-
Bertel O. Steen Tønsberg:
Bilglassmontør
-
Møller Bil AS:
Bruktbilselger
-
Namdal Bilskade AS:
Bilskadereparatør
-
NAF Senter Bergen:
Bilmekaniker
-
Møller Bil Trondheim:
Nyttekjøretøyselger
-
RSA BIL Trondheim:
Selger nybil BYD
-
Bauda AS:
Daglig leder
-
Toyota Østfold AS:
Salgskonsulent
-
Team Verksted AS:
Varebilmekaniker og lastebilmekaniker
-
Tyretrust Norge AS:
Key Account Manager -Salgsansvarlig
-
Bilia Norge:
Bruktbilsjef, Hamar
-
Carstore:
Junior innkjøper
-
Erik Arnesen Helsfyr:
Selger Mercedes-Benz nyttekjøretøy
-
Harald A. Møller AS:
Teknisk instruktør
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Fleet Manager
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Produkt og Handover Spesialist
-
Lexus Fredrikstad:
Salgskonsulent
-
MAN Truck & Bus:
Salgskonsulent Trucks
-
MAN Truck & Bus:
Key Account Manager
-
Motortechnik:
Kundemottaker og Bilmekaniker
-
Team Verksted AS:
Mekaniker
-
Team Verksted AS:
Kundemottaker
-
Porsche Center Oslo:
Selger nye Porsche
-
Bilforlaget AS:
Journalister/Reporter
Rover 416 Sterling
Det loves britisk luksus og eleganse, men det spørs om ikke Rover legger lista litt i høyeste laget.
Først publisert i BIL 4 - 1998.
Sterlingutgaven er toppmodellen i 400-serien til Rover og utvendig lover det bra. Vår testbil kom i dyp blå metallic lakk. Med grill i krom og blanke felger ser den riktig eksklusiv ut. For 245.000 kroner, nesten tretti tusenlapper mer en for en vanlig Rover 416, får du blant annet lettmetallfelger, manuelt klimaanlegg og skinnseter.
Rover 400 er med sine 449 cm bare 6 cm kortere enn Ford Mondeo og konkurrerer dermed i klassen for familiebiler. Større utfordring vil den nok møte fra de kommende 4-dørs utgavene av Opel Astra og VW Golf som ikke vil være så mye mindre. Bagasjerommet er på 370 liter og innvendig er det god plass til fire voksne bare de i baksetet ikke har alt for lang rygg, for takhøyden er ikke den aller beste. Viktig sikkerhetsutstyr som ABS-bremser, to kollisjonsputer foran, beltestrammere og trepunktssele i midten bak er på plass. Førerplassen er oversiktlig og det mangler ikke på utstyr. Interiøret er også lysere og triveligere enn på en standard 400.
Ukultivert motor
Det er to ting som trekker ned inntrykket av en luksusbil. Det ene er motoren. Her sitter Rovers 1,6-liters K-serie motor med to overliggende kamaksler og 16 ventiler. Den gir 111 hk ved 6000 o/min, bråker ubehagelig ved akselerasjon og er lite turtallsvillig. Bilen føles derfor undermotorisert selv om den på papiret gjør 0-100 km/t på 10,8 sek. Det er lite å hente ved forbikjøring og man må hyppig ned i tredjegear. Holder man derimot jevn fart, fungerer motoren bra.
Det andre er at interiøret virker enkelt selv med skinnseter og treinnlegg i dashbord og dører. Plast som ser litt billig ut og synlige støpekanter dominerer. Muligens er jeg for streng, men Rover skriver tross alt i sin brosjyre om "en følelse av luksus du aldri ville forvente til den prisen".
Rover samarbeidet, før de ble kjøpt av BMW, tett med Honda. 400 serien har sitt utgangspunkt i Honda Civic. Det er ikke er noe dårlig startsted. Litt synd at Rover har satt i sin egen motor, for det var en av Hondaens sterke sider. Rover spiller på britiske tradisjoner og vil gjerne fremstå som et mer elegant alternativ til tyske og japanske bestselgere. Men Rover 400 er ikke noen Rolls-Royce eller Jaguar. Rovers 600-serie er mer lykket i så henseende.
Hul luksus
Ser vi bort fra motoren, er Rover 400 god å kjøre. Styringen er fast, presis og gir god kontakt med veien. Den har komfortabel fjæring og krenger lite i svinger. Skinnrattet er godt å holde i, men skinnsetene er litt glatte og har svak sidestøtte. Førersetet er likevel godt å sitte i så lenge veien ikke er alt for svingete. Ved jevn fart er det lite støy fra motoren, men vår testbil var plaget av resonans i eksosanlegget rundt 2.300 o/min.
Mitt inntrykk av 400 Sterling er at den har tatt på seg en jakke et par nummer for stor. Sammenligner man med for eksempel VW Passat eller den nye Alfa 156, synes jeg disse bilene gir mer luksus for de samme pengene. Jeg mener kjøreegenskaper, støy, motor og en generell følelse av en solid bil teller mer enn en lang utstyrsliste. Ønsker du en Rover 400 er en vanlig 416 et bedre valg. Du får mindre utstyr, men sparer nesten 30.000 kroner.
Rover 400 STERLING:
Motor: 4-sylinderet rekkemotor med to overliggende kamaksler og fire ventiler pr sylinder. Kompresjon: 10,5:1. 1589 ccm. 82kW(111 hk)v/6.000 o/min.145 Nm v/3.000 o/min.
Transmisjon: Forhjulsdrift. Femtrinns manuell gearkasse.
Bremser: Ventilerte skiver foran, skiver bak. ABS.
Dekk: 195/50HR15.
Mål: Lengde: 449 cm. Bredde: 170 cm. Høyde: 139 cm. Akselavstand: 262 cm. Sporvidde f/b: 148/147 cm.
Egenvekt m/fører: 1205 kg.
Volum: Bagasjerom: 380 liter. Tank: 55 liter.
Aks. 0-100 km/t: 10,8 sek
Toppfart: 195 km/t
Forbruk by (EU97): 0,99 l/mil
Forbruk landevei: 0,54 l/mil
Forbruk gjennomsnitt: 0,71 l/mil
Pris: 245.000,- kr.