Citroën C5, Peugeot 407 og Renault Laguna

Rommelige, akseptabelt bra utstyrsnivå, komfort over gjennomsnittet og gode kjøreegenskaper - det er forventingene til månedens tre biler før vi starter testen. Følg med oss for å se om forventningene innfris.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i BIL 1 - 2005.

En helt ny, en ny-renovert og en”veteran – det er basisen for månedens test, representert av henholdsvis Peugeot 407, Citroën C5 og Renault Laguna. De to førstnevnte benytter en del komponenter felles, uten at det betyr at de er tvillinger. To-liters motor var vårt utgangspunkt, og de tre testbilene har også lik pris som en fellesnevner. Dette til tross for at vår Laguna har en kvikk turbomotor som er overlegen i ytelse. Hadde vi fått tak i Laguna med tilsvarende motor som de to konkurrentene, hadde den vunnet på knock-out i kategorien “pris”, den ville nemlig ligget 40.000 kroner lavere.

Testlaget fikk en del overraskelser etter hvert som testen gikk sin gang, fasitsvaret i noen av øvelsene viste seg å være et annet enn det vi trodde på forhånd. Og alt i alt var forskjellene mellom de tre større enn forventet.

LES VIDERE:
- Citroën C5
- Peugeot 407
- Renault Laguna- Konklusjon- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS