Å velge blant de beste
Å velge blant de beste
Å velge blant de beste
Å velge blant de beste
Å velge blant de beste

Å velge blant de beste

Å sammenlikne BMWs nye 520d med Volvo S90 D4 blir som å sammenlikne to femstjerners hoteller med samme rompris i samme by. De kan være ganske forskjellige – som bilene i dette tilfellet – men uansett blir det en reise på første klasse.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i Bil 4 - 2017.

BMWs nye 520d mot Volvo S90 D4? Blir ikke det urettferdig? For hvem, i så fall? For BMW?

Volvo står ikke lenger med lua i hånda og bukker når de selvutnevnte premiummerkene Audi, BMW, Jaguar, Lexus og Mercedes kjører hastig forbi.

Med 90-serien (XC90/S90/V90) inntar Volvo hylleplassen som fullverdig medlem av gruppen, og mot Volvos sterke posisjon i Norge må BMW stå tidlig opp med 5-serien for å banke Volvo S90/V90 i 2017.

Akkurat den diskusjonen spiller mindre rolle for meg, for dette handler om å velge blant de beste. Og selv om sedan ikke akkurat er nordmenns førstevalg, har det klassiske karosseriet fortsatt mange venner.

Jeg imponeres over hvor bra Volvos store S90 er blitt, og jeg har det veldig bra bak BMW-rattet, enn så forskjellige de to bilene faktisk er.

Merkevare
Å velge mellom de to duellantene dreier seg i liten grad om bilenes pris og ytelse, men desto mer om hva du som bilkjøper vektlegger, hvordan du vil framstå og hvem du vil at andre skal oppfatte deg som. Enkelt sagt så handler bilvalget om merkevarens posisjon i forhold til eget selvbilde.

Derfor er det ikke så viktig for BMW å rope på oppmerksomhet på parkeringsplassen, men desto viktigere å være best på asfalten.

Jeg har kjørt dem alle, og jeg mener – naturligvis helt subjektivt – at ingen av konkurrentene i klassen for store familiebiler slår BMW på dette punktet. Kombinasjonen av veigrep og styrepresisjon målt mot komfort gjør BMW til veiens vinner.

OBS!
Prisene i testen var gyldige da bladet ble produsert. Du finner alltid oppdaterte priser i vår nybildatabase.

LES VIDERE:

- Del 1

- Del 2

- Vårt valg

- Testdata og poeng

Powered by Labrador CMS