BMW 5-serie 2017
Foto: Automedia©
BMW 5-serie 2017
Foto: Automedia©
BMW 5-serie 2017
Foto: Automedia©
BMW 5-serie 2017
Foto: Automedia©
BMW 5-serie 2017
Foto: Automedia©
BMW 5-serie 2017
Foto: Automedia©
BMW 5-serie 2017
Foto: Automedia©

Her er neste BMW 5-er

Ikke noe er offisielt, men vi har grunn til å tro at neste generasjon BMW 5-serie er på plass i løpet av året. Her får du en forhåndstitt.

Publisert Sist oppdatert

Dagens 5-serie kom på markedet i 2010, og med en vanlig livssyklus på rundt syv år, er det naturlig at etterfølgeren er på plass i 2017.

Her har i alle fall våre venner i Automedia kommet over et eksemplar under testing. Selv om den er pakket inn i kamuflasje, ser vi lykter og former som ikke skiller seg dramatisk fra dagens modell.

Det gjør trolig heller ikke størrelsen, men likevel er det grunn til å anta at BMW klarer å barbere vekten med rundt 100 kg grunnet bruk av sine nye «35up» plattform som ligger under nye 7-serie og som etter hvert skal danne grunnlag for alle bakhjulsdrevne modeller ned til 3-serien.

Karbonplast
Det innebærer bruk av karbonplast og aluminium i strukturelle elementer, teknologi BMW har opparbeidet seg i forbindelse med de elektrifiserte i-modellene.

Den reduserte vekten skal sammen med nye, moderne drivlinjer sørge for vesentlig lavere forbruk i neste generasjon 5-serie enn i dagens utgaver.

Motoren vil i hovedsak være fire- og sekssylindrede, men BMW kommer neppe unna å også tilby en V8-utgave for det amerikanske markedet.

Avgiftsvinner
I motsatt ende av skalaen vil vi muligens for første gang se 3-sylindrede motorer i en 5-serie. Det har jo vist seg at de firesylindrede mange var skeptiske til, i dag sitter under panseret i flesteparten av de 5-seriemodellene som selges i Norge.

Og det vi garantert også får er en 5-serie plug-in hybrid som kan bli meget attraktiv i vårt marked takket være gunstige avgifter.

Les også: Ny bestselger i 3-serien?

I vår lanseringskalender har vi satt opp ny 5-serie i desember, noe som trolig betyr at den offisielle lanseringen finner sted på høstens Paris-utstilling. De som ønsker Touring-utgaven må nok vente ytterligere et halvt år.

Vi har tidligere avslørt at også en ny 5-serie GT er under utvikling.

En inspirasjonskilde for nye BMW-modeller er den lekre roadsteren BMW Vision Connected Drive fra 2011.

Powered by Labrador CMS