Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat
Abarth Olio Fiat

Italiensk sportstradisjon

Jeg satt og telte opp spesialversjoner av Fiat 500. Da jeg kom til 1.763 gikk jeg i surr, og da hadde jeg ikke en gang fått med meg denne: Abarth Olio Fiat.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et nytt kapittel i Fiat 500-historien. Frem til nå har spesialutgavene bare vært spesial-utgaver. 500 Gucci, og Tributo Ferrari og lignende.

Nå er imidlertid det hele satt i system: «Fuori Serie» er en ny divisjon hos Fiat som skal skreddersy konsernets biler. Enten i svært små serier, eller i enkelt-eksemplarer.

Akkurat slik de store gjør, Porsche, Bentley, Ferrari – de som driver med virkelig customisering – eller hva det heter.

Det første eksemplet er altså en liten 500-serie der bilen er utstyrt med mekaniske komponenter som man vanskelig kan ønske seg enda heftigere, samtidig som man bruker en del av Fiats gamle sportshistorie som alibi.

Denne bilen, som debuterte på Paris-utstillingen, skal bringe tankene hen på Fiats rally-innsats som startet med den nye 131 Abarth som debuterte med å vinne Tusen Sjøers i 1976, og som ble verdensmester i 1977 etter å ha vunnet Portugal, New Zealand, Canada, San Remo og Korsika.

Her har du en video som viser en av disse bilene i Finland.

For oss som har fulgt ombord-kamera i bilen til, for eksempel Sebastien Loeb, er det en opplevelse å se at her skiftes det faktisk gir, men at det er utrolig så lenge det gikk an å holde bilen i 4. eller 5. Litt mer elastisk motor den gangen.

Helt opp til begynnelsen av 80-årene etterlot denne bilen seg masse grus og en herlig eksoslukt på bane og vei over store deler av verden, men det var de første årenes innsats som virkelig gjorde at vi sperret opp øynene.

Nå er det nok ingen av dagens potensielle 500-kunder som husker Markku Alen eller Bernard Darniche, men det er heller ikke så farlig. For bilene hadde en så dramatisk dekor, i noe blått og gult – inspirert av emballasjen til hovedproduktet fra sponsor: Olio Fiat.

Så derfor har man tatt en 500, gitt den «695»-tagen (det vil jo blant annet si 180 hk med musikken spesialkomponert av «Rekord Monza» eksosanlegg) og sørget for at selv idioter vil forstå at her er det noe spesielt når de ser den.

For ikke bare er det den lett Ryan-Air assosierende fargeprakten. Du har et panser med en NACA-trakt på den ene siden og ventilasjonshull på den andre, du har hjul med gul senterkopp og gule calipere, du har «Abarth Corse by Sebelt»-seter på innsiden og du har en mengde 695 og Fuori Serie-merker.

Men selv om dette altså er en bil det skal lages flere av, presiserer Fiat at Fuori Serie er en spesiell avdeling der du kan komme og jobbe direkte med fabrikkens designere og håndverkere for å skape noe som er helt ut ditt eget.

Materialer og kvaliteter er tilsvarende de du finner det hos de virkelige luksus-produsentene, og det er ikke noe som tyder på at en som spikker spesialrattet ditt hos Fiat, har en lavere timepris enn han som gjør det samme hos BMW.

Relativt sett blir derfor investeringen enda mer ekstrem dersom den foretas på en beskjeden liten 500. Nettopp derfor vil kanskje oppskriften bli en suksess? Det er ingen andre som byr på noe tilsvarende.

Powered by Labrador CMS