Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva

Til sjøs med Fiat 500

Virker det ikke ganske hysterisk når Fiat oppkaller en spesialversjon etter en båt og legger mahogni på dashbordet?

Publisert Sist oppdatert

500 Riva heter den, og for å være riktig morsom føyer Fiat til at dette er den «minste Yachten i verden».

Når Fiat velger Riva som et modellnavn er jeg forresten sikker på at det ikke er den nye Riva 76 Perseo de tenker på. Der står 76 for fot, og det er ikke akkurat den type båter Fiat vil vi skal tenke på når de sier Riva.

Da skal vi tenke på hyggelige trebåter med nydelige linjer, førsteklasses materialer og mengder av assosiasjoner til italiensk kvalitets-livsstil.

Det Riva-marine innslaget i Fiaten er ikke slik at det er i stand til å frembringe antydninger av sjøsyke selv ikke hos den mest innbitte hav-hateren. Men jeg tror ikke at de som syns sjøbein er en selvfølge, kommer til å få særlige bølgevibber her heller.

Tre og skinn
Dolce Vita innslagene begrenser seg til treverk på dashbord, mahogni med spor av lønn, og en girkule som også er spikket av gammal ved, pluss at det er noe bark langs dørkarmene.

Dessuten er det brukt skinn fra Poltrona Frau, med spesielle sømmer langs kantene. Det er også noen innslag av «Sera Blått» i tillegg til elfenben-tonene som til sammen skal «skape den eksklusive atmosfæren i en Aquariva Super».

Det er ikke noen overraskelser i drifts-avdelingen, og DJ-innholdet kommer fra et Beats by Dr. Dre (hørte klassiske Riva noen gang om slikt?) anlegg.

Jeg hadde ikke oppdaget det heller, men 500 har nå åpenbart full-digi dashbord, selv om den gamle lay-outen med noe stor og rundt i senter er beholdt.

Dermed er vi enda fjernere fra Riva enn det som kanskje var ønsket.

Men det er kanskje en trøst for dere som samler på spesialversjoner at de første 500 i denne serien vil bli utstyrt med en egen plakett som forteller om Limited Edition.

Powered by Labrador CMS