Essai Fiat 500 X

Renderinger

En Fiat med potensiale

Fiat er begrenset representert i Norge. For øyeblikket er det kun den elektriske 500 som selges her, men om noen år kan situasjonen være en annen.

Publisert

Fiat får som de øvrige merkene i Stellantis-konsernet i løpet av de nærmeste årene tilgang til nye plattformer som skal danne grunnlag for en rekke nye modeller. Blant dem kan være en helt ny Fiat 500 X.

Crossover-modellen har vært på markedet siden 2014 og er populær i en rekke markeder som en høyreist familiebil. Den er nær beslektet med Jeep Renegade som også er borte fra programmet i Norge.

Vår illustratør har laget renderinger av hvordan neste generasjon 500 X kan se ut ved å inkorporere Fiats nye designspråk.

Han ser for seg en bil som vokser i størrelse slik at den skal inn i C-SUV-segmentet som er et av de mest populære og samtidig mest konkurranseutsatte i Europa.

Som nye Fiat 500 vil også X-utgaven benytte retrodesign kombinert med moderne styling som blant annet kommer til syne gjennoBm elegante LED-lykter.

Økte dimensjoner vil gjøre bilen enda mer familievennlig med mer plass til så vel passasjerer som bagasje.

Fiat har sagt de skal være hel-elektriske innen 2030, så selv om en 500 X skal leveres med mild-hybrid bensinmotor vil den etter alle solemerker også tilbys som ren elbil. Dermed kan den også bli et interessant alternativ i vårt marked.

Vi gjør oppmerksom på at dette er rene spekulasjoner fra vår side basert på renderinger fra vår dyktige illustratør.

Fiat 500 X - Rendering: Jean Francois Hubert / SB-Medien©
Fiat 500 X - Rendering: Jean Francois Hubert / SB-Medien©
Powered by Labrador CMS